VIDEO: Ķīšezera vidū plānajā ledū ielūst kundze gados

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdien, 25.02., Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki plkst. 8:51 videonovērošanas kamerās bija aculiecinieki tam, kā Ķīšezerā ielūst kāds cilvēks. Vairāki glābēji nekavējoties devās uz notikuma vietu, ziņo portāls jauns.lv.

Gandrīz pus kilometra garumā glābēji skrēja, lai paspētu izglābt cilvēku. Nonākot galamērķī, noskaidrojies, ka ielūzušais cilvēks ir kāda pusmūža sieviete. Viņai paveicās, jo glābēji atskrēja, kamēr kundze vēl bija pie samaņas. Viņu ar glābšanas dēli izvilka uz ledus, un viens no darbiniekiem apsedza viņu ar dienesta jaku.

Ar dēļa palīdzību, sieviete tik aizvilkta līdz krastam, tur viņus jau sagaidīja Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Aptuveni 50 gadus vecajai sievietei tika veikta pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana, pēc kuras viņa tika hospitalizēta.

Šis ir piemērs, ka šobrīd uz ledus atrasties ir bīstami, jo vietās, kur tas ir atļauts, nedrīkst doties tālāk par 100 metriem no krasta līnijas, taču šī sieviete bija, aptuveni, 600 metru attālumā no krasta. Policija atgādina, ka  joprojām ir spēkā paaugstinātas bīstamības ledus periods, tāpēc ne visur uz ledus ir atļauts atrasties.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment