Nelegālā ražotnē Lubānas ielā sagatavo nezināmas izcelsmes putnu gaļu tālākai tirgošanai Rīgas Centrāltirgū

FOTO: Pārtikas un veterinārais dienests

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē par kādu nelegālu ražotni Lubānas ielā, Rīgā, kurā konstatēta gandrīz tonna nezināmas izcelsmes putna gaļa, kuras tālākā izplatīšana paredzēta Rīgas Centrāltirgum. Arī higiēna un apstākļi nav atbildusi prasībām, tāpēc lielais daudzums putnu gaļas konfiscēts.

Dienestā norādīja, ka pārbaudes laikā atklājies, ka uzņēmums, kas drīkst nodarboties tikai ar gaļas produktu uzglabāšanu, veica arī citas, ar dzīvnieku izcelsmes produktu apstrādi saistītas, darbības, kas obligāti bija jāreģistrē un jāatzīst arī PVD.

 

“Putnu gaļas sadale notika nepiemērotās telpās, bez nepieciešamās temperatūras, aprīkojuma un tekoša ūdens padeves,” norādīja dienestā, uzsverot arī, ka produkcija nebija atbilstoši marķēta un tai nebija izcelsmi apliecinošu dokumentu.

 

PVD informēja, ka minēto iemeslu dēļ no apgrozības izņemta gandrīz tonna putnu gaļas, kā arī sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

 

Avots: LETA.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment