Zem sievietes sejas ādas pārvietojās kāds redzams, mistisks kamols – prātam neaptveramas ziņas viņai pavēstīja ārsti

 

FOTO: The New England Journal of Medicine ©2018 / Via nejm.org

 

Iedomājieties pamošanos ar mistisku gabalu zem sejas ādas. Tagad iedomājieties, ka kamols sāk pārvietoties uz citu sejas daļu, un jūs aizejat pie ārsta un atklājat, ka patiesībā tas ir dzīvs tārps, kas bez miera rāpo apkārt zem Tavas ādas. Izklausās pēc pilnīga murga, vai ne?

Tas patiesībā noticis ar kādu sievieti Krievijā, liecina “New England Journal of Medicine” (NEJM) publicētais pētījums. Sākumā kamols parādījās zem viņas kreisās acs. Pēc piecām dienām kamols pārvietojās uz plakstiņu; desmit dienas pēc tam tas pārvietojās uz viņas augšlūpu un izraisīja redzamu pietūkumu. Viņa iemūžināja migrējošo sejas kamolu vairākos selfijos.

Viņai nebija nekādu simptomu, izņemot niezi un dedzināšanu. Pēc divām nedēļām viņa devās pie oftalmologa, lai visu kārtīgi pārbaudītu. Tur viņa saņēma ne tik patīkamas ziņas: kamols viņas sejā noteikti kustējās, un tas bija jāizņem ķirurģiski.

Ievelc dziļu elpu, jo kļūst sliktāk…

Operācijas laikā ārsts ar knaiblēm turēja kustīgo mezgliņu, atgrieza ādu un izvilka no sievietes sejas garu, baltu tārpu. Pētījumā netika uzrakstīts tārpa, bet, spriežot pēc attēla, izskatās gana slikti. Pārbaudēs atklājās, ka tā ir Dirofilaria repens – parazītiska infekcija. Par laimi, viņi izvilkuši visu tārpu, un viņa pilnībā atveseļojās.

 

Nākošajā lappusē lasi, kā šis parazīts var nokļūt ķermenī

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment