Zem sievietes sejas ādas pārvietojās kāds redzams, mistisks kamols – prātam neaptveramas ziņas viņai pavēstīja ārsti

Tātad, kas ir šis ādas iebrucējs, un kā tas nokļūst ķermenī?

Dirofilaria repens ir parazīts, kas parasti inficē suņus un kaķus. Reizēm to pārnes uz cilvēkiem no inficēta moskīta koduma.

Kad tārps nokļūst zem ādas, tas izskatās kā mezgliņš vai puns, kas var klejot pa dažādām ķermeņa daļām: uz acīm, lūpām, ceļiem, cirkšņiem. Tas var izklausīties pretīgi, bet tārps parasti nenodara pārāk lielu kaitējumu, tikai izraisa pietūkumu un kairinājumu.

Cilvēki ir novirzījušies no parazīta uzņemšanas organismā, tas nozīmē, ka tie parasti neuzņem parazītu, un apstākļi nav ideāli, lai tārps nobriestu. Būtībā cilvēki ir strupceļš tārpam, un galu galā tie mirst, bet tas var ilgt pat dažus gadus. Tipiskā ārstēšana ir tārpa ķirurģiska izņemšana, bet var lietot arī pretparazītu zāles.

FOTO: Ed Reschke / Getty Images / Via gettyimages.com

Faktiski ir vēl divas Dirofilaria sugas, kas var inficēt cilvēkus, D. immitis un D. tenuis. Parasti tos pārnēsā suņi, lapsas, vilki un jenoti, un tie var izraisīt nopietnākus simptomus, piemēram, klepu, sāpes krūtīs un drudzi, ja tie netiek ārstēti.

D. repsens ir suga, kas, visticamāk, inficē cilvēkus, un tas nav tik reti, kā gribētos domāt. Laikposmā no 1977. līdz 2016. gadam Eiropā tika ziņots par vairāk nekā 3500 šādiem gadījumiem. Sieviete šajā gadījuma nesen bija aizceļojusi uz kādu lauku rajonu ārpus Maskavas, kur viņa galu galā ieguva daudz moskītu kodumu.

Parazītu infekciju var novērst, izvairoties no odiem, īpaši piesardzīgiem jābūt Eiropā, Āzijā vai Āfrikā.

 

Avots: BuzzFeednews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment