Ģirģenam pieejama informācija par liecinieku ietekmēšanu pēc Krāslavas nāvīgā kautiņa; vietējie iedzīvotāji baidās par savu dzīvību

FOTO: Paula Čurkste/LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvis Māris Zariņš ziņo, ka KPV LV deputāts un Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim un Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšniekam Valteram Mūrniekam izvērtēt Krāslavas VP iecirkņa darbinieku rīcību, saistībā ar krimināllietu un atbilstību ieņemamajam amatam.

Viņš norādīja, ka pieejamā informācija liecina par iespējamu liecinieku ietekmēšanu, kā arī Krāslavas iedzīvotājiem minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas rakstura dēļ esot bailes par savu drošību.

Attiecīgi Ģirģens uzdevis Ķuzim izvērtēt VP Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieka rīcību un kriminālprocesa virzītāja rīcības un pieņemto lēmumu tiesiskumu, drošības līdzekļa izvēli aizdomās turētajām personām, kā arī šo policijas darbinieku atbilstību ieņemamajam amatam.

Ministrs arī pārrunājis ar Ķuzi esošo situāciju VP, norādot uz VP vadības atbildību. Ķuzim ir uzdots tuvākajā laikā izstrādāt konkrētu un praktisku rīcības plānu, kā uzlabot VP izglītības saturu, amatpersonu motivāciju, kvalifikāciju un izmeklēšanas kvalitāti.

Ministrs īpaši uzsvēra nepieciešamību nodrošināt praktisku personāla apmācību, instruktāžu, darba kvalitātes kontroli, kā arī nepieciešamību samazināt amatpersonu pārkāpumu skaitu, kā arī tika uzdots VP vadībai kritiski izvērtēt arī savus darba rezultātus.

 

Nākošajā lappusē lasi, kā tiks pārbaudīta policijas darbinieku rīcība

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment