Pēc vētras gandrīz 30 % ASV Meksikas līča naftas ieguves ir atslēgtas no tīkla

Gandrīz 30 % no Meksikas līča ASV jēlnaftas ieguves un 41 % no dabasgāzes ieguves sestdien pēc viesuļvētras “Francine” palika atslēgti, paziņoja ASV ārzonas enerģētikas regulators.

Francine šķērsoja galvenos naftas un gāzes ieguves apgabalus ASV Meksikas līcī un ar vējiem, kas brāzmās sasniedza 100 jūdžu stundā (161 km/h), ieskrēja Luiziānā. Nedēļas vidū vētra gāza kokus, applūdināja piekrastes teritorijas un pārtrauca elektroenerģijas padevi četros štatos. Sestdien Luiziānā bez elektrības bija aptuveni 37 000 klientu.

Enerģijas ražotāju apsekojums liecina, ka sestdien vairāk nekā 522 000 barelu naftas ieguves un 755 miljoni kubikpēdu dabasgāzes joprojām bija atslēgti, paziņoja Drošības un vides aizsardzības birojs.

Saskaņā ar BSEE aplēsēm kumulatīvie ieguves zudumi jūrā šonedēļ Francine dēļ ir 1,82 miljoni barelu jēlnaftas un 4,12 miljardi kubikpēdu dabasgāzes.

Sestdien bija 52 naftas un gāzes platformas, ko enerģētikas darbinieki bija atstājuši bez apkalpes, proti, aptuveni 14 % no kopējā skaita, salīdzinot ar 171 evakuēto jūras platformu, kas bija maksimuma punktā nedēļas sākumā, paziņoja jūras regulators.

Divas no Chevron platformas strādāja ar samazinātu darba jaudu, jo tika pārtraukta sauszemes gāzes rūpnīcas darbība, sestdien paziņoja uzņēmums. Pēc tam, kad būs novērsti sauszemes traucējumi, tiks atsākta pilnīga ražošana divās platformās – Jack/St. Malo un Big Foot.

Kopumā aāatzīmē, ka, lai arī Chevron bija jāsamazina ražošana uz divām platformām, jo tika pārtraukta sauszemes gāzes rūpnīcas darbība, lai gan kopumā uzņēmums ziņoja par minimāliem zaudējumiem. Pašlaik notiek centieni atjaunot sistēmu darbību, taču vētras ietekme uz enerģijas ražošanu un piegādes ķēdēm joprojām ir ievērojama.

Otrais lielākais ASV naftas ražotājs paziņoja, ka turpina atgriezt darbiniekus un atjaunot naftas ieguvi platformās Anchor un Tahiti, kas tika slēgtas pirms viesuļvētras Francine. Sākotnējie novērtējumi liecina, ka nevienai no tām nav nodarīti būtiski postījumi, sacīja Chevron.

Leave a Comment