Līdz nākamajai vasarai Boeing streika dēļ Ryanair varētu saņemt par piecām lidmašīnām mazāk

Ryanair Group ģenerāldirektors Maikls O’Līrijs sestdien paziņoja, ka ieilgušais Boeing darbinieku streiks var samazināt līdz nākamajai vasarai saņemto lidmašīnu skaitu no paredzamajiem 25 līdz 20.

O’Līrijs sacīja, ka viņa vadītajai Īrijas zemo cenu aviokompānijai, kas ir viens no lielākajiem Boeing klientiem, līdz 2025. gada vasarai bija jāsaņem trīsdesmit 737 MAX lidmašīnas, bet Boeing darbības problēmas jau ir samazinājušas šo skaitu līdz 25.

Tomēr šonedēļ notikušais Boeing darbinieku streiks vēl vairāk apdraud lidmašīnu ražotāja apgrozījumu, tāpč O’Līrijs norādīja, ka Ryanair varētu saņemt tikai 20 lidmašīnas, ja streiks turpināsies trīs līdz četras nedēļas.

“Nešaubos, ka Boeing atrisinās šo streiku,” O’Līrijs sacīja Īrijas radio Newstalk Radio. “Bet var paiet vairākas nedēļas.”

Darbinieki visu nedēļu protestē Boeing rūpnīcās Sietlas apgabalā, kurās tiek montētas Boeing MAX, 777 un 767 lidmašīnas. Pašlaik streikā ir iesaistīti aptuveni 33 000 Boeing darbinieku.

Boeing ir apņēmusies līdz gada beigām palielināt ražošanas apjomus pēc tam, kad cīnījās ar piegādes ķēdes problēmām un darbojās lēnākā montāžas līnijā kopš 5. janvāra, kad lidojuma laikā 737 MAX 9 lidmašīnai noplīsis durvju aizbīdnis, kas pastiprināja regulatīvo uzraudzību.

Nākamās nedēļas sākumā pie sarunu galda atgriezīsies Boeing un arodbiedrības sarunu vedēji, abām pusēm cenšoties izbeigt streiku.

Ryanair ir ilgstošas attiecības ar Boeing, kas aizsākās 1994. gadā. Visa aviokompānijas flote sastāv no Boeing lidmašīnām, jo īpaši 737-800 un 737 MAX modeļiem. Ryanair ir viens no lielākajiem Boeing klientiem, kas izmanto tikai Boeing floti ar vairāk nekā 500 lidmašīnām, un tas ir bijis tās zemo izmaksu darbības modeļa pamatā.

Ryanair izpilddirektors Maikls joprojām ir optimistiski noskaņots, ka Boeing atrisinās šo problēmu, taču viņš atzīst, ka traucējumu novēršanai varētu būt nepieciešams laiks, kas, iespējams, ietekmēs Boeing ražošanas grafiku nākamajiem pāris gadiem.

Leave a Comment