Piecgadīgu meitenīti Liepājā piecu gadu garumā seksuāli izmantoja tēvs un dēls; tiesa viņiem piespriež tikai gadu pavadīt cietumā

Februārī Kurzemes rajona tiesa paziņoja spriedumu – tēvs un dēls atzīti par vainīgiem un sodīti ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, ziņo portāls apollo.lv.

Sākotnēji par meitenītes seksuālu izmantošanu, tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā, apsūdzētajiem – tēvam un dēlam – tiesa piesprieda piespiedu darbu.

Pret tēvu, dzimušu 1966. gadā un dēlu – 1992. gadā, kriminālprocess tika sākts jau 2014. gadā. Netiklās darbības, par kurām ierosināta krimināllieta, notikušas no 2009. gada, kad meitenītei vēl bija tikai 5 gadi, līdz 2014. gada februāra beigām.

Izmantojot savu autoritāti, tēvs Jevgeņijs dažādos neķītros veidos apmierinājis savu dzimumtieksmi. Vairāku gadu garumā meitenīte piedzīvoja dažāda veida seksuālu izmantošanu, kas apmierināja vīrieša dzimumtieksmi, tai skaitā viņš meitenei rādījis savu dzimumlocekli un licis tam pieskarties. Līdzīgas darbības veicis arī viņa dēls Oļegs, laika posmā no 2011. gada līdz 2012. gadam.

Tā laika Liepājas tiesā šī lieta nonāca 2015. gadā. Tā kā abi apsūdzētie savu vainu atzina, lieta tika skatīta bez pierādījumu pārbaudes. Abiem tika piespriests piespiedu darbs – Jevgeņijam uz 240 stundām, Oļegam – 200 stundām. Protams, ka šāds tiesas lēmums sacēla vētru sabiedrībā, tāpēc cilvēki nebija vienaldzīgi un sarīkoja piketu pie Liepājas tiesas. Lieta nonāca dažādu viedokļu krustugunīs, tālāk lietu izskatīja Kurzemes apgabala tiesa.

 

Lasi nākošajā lappusē, kādu sodu apsūdzētajiem nolēma piespriest Kurzemes apgabala tiesa

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment