Piecgadīgu meitenīti Liepājā piecu gadu garumā seksuāli izmantoja tēvs un dēls; tiesa viņiem piespriež tikai gadu pavadīt cietumā

Pēc piketa lietu izskatīja Kurzemes apgabala tiesa, kas pieņēma lēmumu atcelt Liepājas tiesas spriedumu pilnībā. Lieta tika nosūtīta jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesai. Kāpēc šāds lēmums? Kurzemes apgabala tiesa atklāja, ka Liepājas tiesa pārkāpusi “Kriminālprocesa likuma” normu, kas nosaka, kādos gadījumos tiesas izmeklēšana var notikt, neveicot pierādījumu pārbaudi, ziņo portāls apollo.lv.

Šī gada februārī Kurzemes rajona tiesa beidzot lietu ir beigusi skatīt, tika paziņots spriedums, ka tēvs un dēls atzīti par vainīgiem un sodīti ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Pagaidām šis spriedums nav pārsūdzēts.

Laikrakstam “Kurzemes vārds” apsūdzēto advokāte skaidroja, ka pilns spriedums būs pieejams tikai 15. martā, pēc tam arī tikšot lemts par tā pārsūdzēšanu apelācijas kārtībā.

Apollo: “Neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta “Kriminālprocesa likumā” noteiktajā kārtībā.”

Avots: apollo.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment