Rīgas Domā uzstāsies vokālais ansamblis “VOCES8”

7.septembrī Rīgas Domā koncertu sniegs pazīstamais vokālais ansamblis “VOCES8” no Lielbritānijas. Koncerts norisināsies Rīgas A Cappella festivāla ietvaros.

“VOCES8” ir viens no pasaules izcilākajiem ansambļiem un ar savu nevainojamo skanējumu iemantojis plašu klausītāju atzinību. Ansamblis iemieso Anglijas senās kordziedāšanas tradīcijas un iezīmē jaunus ceļus vokālās mūzikas attīstībai nākotnē.

Vokālais ansamblis “VOCES8” ir iedvesmas, apbrīnas un izcilības paraugs mūsdienu vokālajā mūzikā. Koncertā Rīgas Domā “VOCES8” uzsāks savu jaunās sezonas pasaules koncertturneju un piedāvās programmu “Sing Joyfully”, kurā iekļauti skaņdarbi no renesanses polifonijas līdz mūsdienu mūzikai un populāru skaņdarbu aranžējumiem.

Koncerta īpašie viesi būs jauniešu koris “BALSIS”, diriģents Ints Teterovskis, Rīgas projektu koris un diriģents Kristofers Volšs-Sinka.

Jauniešu koris “BALSIS” ir viens no vadošajiem Latvijas koriem, daudzu prestižu festivālu un konkursu laureāts. Koris izdevis 18 ierakstu albumus un koncertējis daudzās pasaules valstīs. Diriģents Ints Teterovskis ir viens no spilgtākajiem Latvijas diriģentiem un Dziesmu svētku kustības līderiem.

Rīgas projektu kora sastāvā ir 50 Latvijas kormūzikā pieredzējuši dziedātāji. Kora dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs ir amerikāņu diriģents Kristofers Volšs – Sinka. Rīgas projektu kora veidotās programmas un koncerti vienmēr saista plašu mediju un klausītāju uzmanību, kļūstot par ievērojamiem kultūras notikumiem Latvijā.

Rīgas A Cappella festivāls tiek īstenots, lai attīstītu a cappella dziedāšanu Latvijā, veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā. Rīgas A Cappella festivāls ir nozīmīgu vokālās mūzikas notikumu apvienojums ar rezonansi starptautiskajā arēnā, apliecinot Latvijas īpašo vietu vokālajā a cappella mūzikā pasaulē. Rīgas A Cappella festivāls popularizē plašā, īpaši jauniešu auditorijā a cappella dziedāšanas tradīciju mūsdienīgā un saistošā veidā.

Biļetes piejamas “Biļešu serviss” kasēs.

Koncerta norisi atbalsta Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds un viesnīca “Neiburgs”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment