Rīgas domes Mājokļu un vides departaments Uzvaras parka atjaunošanai grib atvēlēt 3,8 miljonus eiro

Foto: bnn.lv

Departaments jau ir sagatavojis vēstuli Mājokļu un vides komitejai, kurā teikts, ka Mežaparks ir pirmā lielākā Rīgas pilsētas apstādījumu un rekreācijas teritorija, taču otro vietu ieņem tieši Uzvaras parks, līdz ar to šai vietai nepieciešams, lai tas atbilst mūsdienīgas ārtelpas prasībām. 

Vēstulē rakstīts: “Parks tiek izmantots ne tikai rekreācijai un aktīvai atpūtai, bet arī sporta pasākumiem. Parks ir piemērots liela mēroga pasākumiem, jo tajā esošo celiņu/ceļu platums ir sākot no trim līdz 10 metriem. Tik plaša parka atrašanās pilsētas centra tiešā tuvumā būtiski palielina šīs apstādījumu teritorijas nozīmību visas pilsētas mērogā.”

Departaments arī norāda, ka Uzvaras parka infrastruktūra ir nolietojusies un sen vairs neatbilst mūsdienīgas ārtelpas prasībām, kas var radīt bīstamas situācijas gan tā apmeklētājiem, gan sportistiem. Piemēram, asfalta ceļi, kas atrodas Uzvaras parkā jau ir nolietojušies.

Vēstulē sacīts, ka  daļa no ceļiem nav atjaunota kopš 1966.gada un, saskaņā ar tolaik izstrādāto parka projektu, kā rezultātā arī līdz galam nav izbūvēti visi iecerētie ceļi un tiltiņi, kuri šobrīd rada pārrāvumus un beidzas Mārupītē vai zālājā.

Nepieciešamo darbu veikšanai nepieciešami 3,81 miljons eiro. Par šo naudu departaments plāno atjaunot ceļa segumu 34 000 kvadrātmetru platībā, uzbūvēt vienu tiltiņu pār Mārupīti, izbūvēt sešus pandusus, 23 velo novietnes, uzstādīt 50 soliņus un 55 atkritumu urnas, ziņo portāls diena.lv.

Šajā programmā ir iekļauta arī 665 000 eiro naudas summa, ar kuras palīdzību tiks renovēta sociālā dzīvojamā māja Rīgā, Dolomīta ielā 1 un 140 000 eiro tiks novirzīti daudzdzīvokļu dzīvojamo māju ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu ierīkošanai Mangaļsalā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta programmu šodien, 19.02., atbalstīja Mājokļu un vides komiteja, taču to vēl izskatīs Finanšu departaments.

Avots: diena.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment