Kāds Igaunijas apbedīšanas birojs nelaiķus samet kaudzē auto kravas nodalījumā, lai tos pārvestu uz krematoriju

Ilustratīvs attēls
Foto: agescimarche.it

Kaimiņvalstī Igaunijā atklāts kas šokējošs – kādā televīzijas sižetā publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, ka vietējais Rakvares apbedīšanas birojs “Viru matuseteenused” līķus pēc bērēm samet kaudzē automašīnas kravas nodalījumā. Šis apbedīšanas birojs savus pakalpojumus sniedz arī ārpus Rakvares.

Televīzijas kanāla “Kanal 2” raidījuma “Kuuuurija” īpašumā nonāca kāda bijušā darbinieka fotogrāfijas ar skandalozo notikumu. Attēlos ir redzams, kā nelaiķi, no kuriem atvadījušies tuvinieki, tiek samesti kaudzē automašīnas kravas nodalījumā un vesti uz krematoriju.

Neskatoties uz to, ka šādi skati ir nepatīkami un var būt jūtīgi skatītājiem, žurnālisti attēlus publiskoja, lai tiktu atrasti nelaiķu radinieki. Pēc redzētā tik tiešām atsaucās kāda sieviete, kura līķu kaudzē ieraudzīja savu tēvu, piebilstot: “Kā var tik necilvēcīgi rīkoties?”

Sieviete raidījumam atklāja, ka par bērēm birojam samaksājusi 700 eiro, no kuriem 200 eiro bija, lai viņas tēvs tiktu pārvests no Rakveres uz Jehvi krematoriju.

Žurnālisti noskaidroja, ka “Viru matuseteenused” ir viens no diviem apbedīšanas birojiem, kas uzvarēja valsts iepirkuma konkursā un policijas vietā transportē mirušos no notikuma vietas, ziņo portāls apollo.lv.

Raidījumā izskanēja jautājums, vai policija izmeklēs, kas notiek apbedīšanas birojā, neskatoties uz viņu sadarbību. Policijas pārstāve atbildēja: “Saistībā ar šīm fotogrāfijām policijas iecirknī pabija viens cilvēks. Tas notika 14. februārī. Policija pārbauda faktus un sadarbībā ar prokuratūru izlems, vai ir pamats krimināllietas ierosināšanai.”

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment