Asa sižeta filmas cienīgi kadri; automašīnas zaglis bēg no policistiem un izraisa interesantu ceļu satiksmes negadījumu

Foto: Facebook / Ilja Ivanovs

Trešdien, 20.02., Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija vien pusstundas laikā aizturējusi kādu automašīnas zagli, kurš centās aizmukt no likumsargiem, taču, kā redzams, nekur tālu viņš netika.

Zaglis domāja, ka tā ir laba ideja – braukt agresīvi, neklausīt policistu pavēlēm apstāties, apdraudēt citu autovadītāju dzīvības. Rezultātā zagtā spēkrata vadītājs izraisīja avāriju Lubānas ielā. Negadījumā neviens nav cietis, taču iespējamais vainīgais ir aizturēts.

Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti saņēma informāciju, ka šodien, ap plkst. 10:00 Rīgā nozagta automašīna “BMW X6″. Policisti nekavējoties devās transportlīdzekļa meklējumos, taču ilgi nenācās meklēt – likumsargi spēkratu pamanījuši Pļavniekos un nekavējoties pavēlējuši apstādināt spēkratu. Automašīnas vadītājs policistus ignorēja un sāka veikt bīstamus un agresīvus  manevrus, cenšoties aizbēgt.

Šāda pakaļdzīšanos esam raduši redzēt filmās, pie tam, policisti brīdināja autovadītāju par ieroča izmantošanu gadījumā, ja viņš neapstāsies, jo zaglis apdraudēja citus autovadītājus un iedzīvotājus. Arī šis brīdinājums tika ignorēts – zaglis turpināja bēgšanu, tāpēc policijai nācās pielietot dienesta ieroci, lai apturētu bēgli.

Arī šaujamieroči nespēja apturēt auto, taču neilgi pēc tam, Lubānas ielā likumpārkāpējs izraisīja satiksmes negadījumu, ap plkst. 10:30. auto zaglis atpakaļgaitā uzbrauca aizmugurē esošajai automašīnai “Hyundai”. Laimīgā kārtā šajā notikumā nav cietusi neviena persona.

Vadītājs bija kāds 1984. gadā dzimis vīrietis. Viņš policijas redzeslokā ir bijis arī pirms tam, rīkojot līdzīga veida noziegumus.

Kādā Facebook ievietotā video redzams nelaimes gadījums un zaglis, kurš sēž uz zemes rokudzelžos.

Foto: Facebook / Ilja Ivanovs

Portāls tvnet.lv ziņo:

“Šobrīd saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī par narkotisko, psihotropo, stipri iedarbīgo, indīgo vai radioaktīvo vielu, sprāgstvielu, šaujamieroču vai munīcijas zādzību. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.”

Avots: tvnet.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment