Rīgas domes plāni slēgt azartspēļu organizācijas var draudēt ar ilgiem un dārgiem tiesas procesiem no pilsētas budžeta

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) publiski atklāja, ka jebkurš lēmums, ko pieņems Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs, kas ir saistīts ar mēra atlaišanu vai par kādu līdzīgu tēmu, tikšot pārsūdzēts tiesā.

Droši varot prognozēt, ka katrs lēmums, ko Ušakovs pieņems par azartspēļu vietu slēgšanu, tikšot pārsūdzēts.

Advokāte Čukste – Jurjeva skaidroja:

“Uzņēmēji, uzsākot biznesu un ieguldot līdzekļus, tiesiski paļāvās uz Rīgas domes izsniegtām atļaujām. Pašvaldība apliecināja, ka viss atbilst likumam. Lai tagad pašvaldība atsauktu pašas izdotu licenci, jābūt ļoti stipriem argumentiem par to, ka laika gaitā kaut kas ir mainījies, – piemēram, varbūt blakus spēļu zālei uzbūvēta baznīca”.

Tiesas procesus, kas varētu norisināties Azartspēļu un izložu likuma dēļ, noteikti nāktos apmaksāt no pilsētas budžeta. Advokāte arī secina, ka apsūdzības tikšot iesniegtas par katru zāli un skatītas vismaz divās instancēs – tas nemaz nebūšot lēti.

Vēl ir iespēja, ka no pašvaldības budžeta spēļu zāļu īpašniekiem būs jākompensē zaudējumi un telpas, kurās atrodas azartspēļu organizācija.

Advokāte stāstīja:

“Aicinājums atturēties no bezjēdzīgas budžeta naudas tērēšanas laikam jau nav arguments politiķiem, zinot viņu nevērību pret naudas ceļiem “Rīgas satiksmē”. Tāpat viņus arī diezin vai uztrauc, ka tajā hipotētiskajā gadījumā, ja azartspēles Rīgā patiešām tiek aizliegtas, samazināsies ieņēmumi budžetā, bet zāļu apmeklētāji lielākoties pāries spēlēt interneta vietnēs, kas nodokļus maksā jau gluži citu valstu budžetos. Taču varbūt nepatīkamā perspektīva varētu vismaz ieinteresēt tos politiskos spēkus, kas reāli gatavojas pārņemt varu galvaspilsētā un kam nāksies apmaksāt Ušakova “vekseļus”. Kā vienmēr – jāmaksā būs no pilsētas budžeta”.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment