Sandris Točs: Kaimiņa partiju grib noņemt «no trases»

Artusa Kaimiņa vadītajai partijai Uzņēmumu reģistrs ir izteicis rakstveida brīdinājumu, ka tā nav sasniedzama juridiskajā adresē. Brīdinājumā norādīts, ka gadījumā, ja partija pēc tā saņemšanas noteiktajā termiņā nebūs novērsusi pārkāpumu, tiesa var apturēt partijas darbību uz laiku līdz sešiem mēnešiem, šodien laikrakstā Dienas bizness un portālā db.lv raksta Sandris Točs.

Partijas līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa ir neizpratnē, kāpēc saņemts šāds brīdinājums, jo pastu izņem katru dienu. Tomēr viņi to uzskata tikai par sīku, atriebīgu kodienu, lai pabojātu partijas tēlu.

Citās domās ir nopietni avoti. Viņu rīcībā ir informācija, ka ir pieņemts lēmums Kaimiņa partiju «noņemt no trases» par katru cenu. Jau sasniedzot 15% reitingu, kas ir pilnīgi reāli pašam aktīvākajam opozīcijas spēkam, kas šodien akumulē galveno «protesta elektorāta» vilkmi, Kaimiņa partija kļūst reāli bīstama. Kam bīstama? «Kaimiņa partija» ir bīstama visai vecajai politiskajai elitei, šodienas koalīcijas partijām, jo tās panākumi nozīmē pārmaiņas, kuras neviens pieļaut negrib. Pārmaiņas ir sagrautas vecās shēmas. Pārmaiņas ir zaudēti amati. Pārmaiņas ir zaudēti «savi cilvēki» amatos. Pārmaiņas ir zaudēta reāla nauda. Šī koalīcija, kurā ekonomikas ministrs ir Ašeradens, ir parādījusi, ka netaisās likvidēt OIK. Proti, OIK mafijas ienākumi ir drošībā. Šī koalīcija, kurā ir Nacionālā apvienība, vienmēr ir gatava pakalpot nacionālajai maksātnespējas administratoru mafijai. Šī koalīcija, kurā pa VID šeftē «donnas Danas» un Juraša «brigāde», nozīmē, ka drošībā ir vecās shēmas. Valstī, kurā PVN karuseļos atmazgā miljardus, kurā kontrabanda turpina plūst – tāpat kā tā plūda deviņdesmitajos!

Taču visbīstamākā Kaimiņa un Gobzema partija ir Juraša un Strīķes partijai. Jo tieši Juraša un Strīķes partija bija iecerēta kā «zelta akcijas» turētājs, bez kuras nebūtu iespējama nekādas valdības izveidošana. Un tikai tādā gadījumā kāds «vilkačiem uzplečos» būtu gatavs atdot to, ko tie visvairāk kāro, – iekšlietu un finanšu ministru amatus. Neviens koalīcijas partneris, saprotot, ko reāli pārstāv Jurašs un Strīķe, nevēlas koalīciju ar viņiem. Nē, naivie «gaišie spēki», ne tāpēc, ka viņi izvedīs kādu «tīros ūdeņos», jo, sēžot Rīgas domes opozīcijā, nevienu jau viņi nav tur izveduši, kā solīja. Bet tāpēc, ka viņi ir «jumtotāju» aisberga redzamā daļa, to negodprātīgo tiesībsargājošo iestāžu darbinieku klana daļa, kuru bizness ir likt jumtus šodienas «vonsovičiem» un «martinsoniem».

Taču tagad izskatās, ka vēlētāju simpātiju virziens ir tāds, ka bez Kaimiņa un nevis Strīķes nav iespējama nekādas valdības izveidošana. Jūs saprotat, ko tas nozīmē? Tas nozīmē Strīķes un Juraša ģimeņu biznesa, kas jau ir aizkauts, galu, tāpēc politiskās varas iegūšana ir vienīgais veids, kā to glābt. Jurašam un Strīķei ir «jāiznīcina» Kaimiņš ar Gobzemu.

Naivie KPL LV biedri, te nav runa par juridiskajiem argumentiem, kuru, kā jums liekas, pret jums nav! Te ir runa par iemesla radīšanu, lai nepieļautu jūsu partijas kandidēšanu vēlēšanās. Tāds vienkāršs un ģeniāls risinājums – jūs nevarēsiet uzvarēt vēlēšanās, kurās nevarēsiet piedalīties! Jā, būs sašutums. Jā, jūs varēsiet tiesāties. Taču vēlēšanas jau būs notikušas, un jūsu tur nebūs! Vai tauta tāpēc izies ielās? Tauta jūt līdzi šodienas «politieslodzītajam» Ansim Ataolam Bērziņam. Bet vai kāds tādēļ iet ielās?

Ir informācija, ka ir uzdots iznīcināt jūsu partiju, un ir vairāki varianti, kā to izdarīt. Var tikt atrasts iemesls nepiereģistrēt sarakstu, ir daudz dažādu «kreatīvu variantu», jo runa ir par milzu summām, ko akumulē un sadala politiskā mafija. Kaimiņa aizturēšana nebija nemaz tik muļķīgs risinājums. Vienkārši jūsu rindās jau bija parādījies Aldis Gobzems, kas izturēja sitienu. Citādi jūs varējāt vienkārši izšķīst jau tajā brīdī, jo sitiens bija spēcīgs un nav šaubu, ka organizēts.

Taču nav tā, ka kāds tagad ir apstājies, lai noskatītos, kā ceļa rullis viņam pārbrauc pāri. Jūsu pretinieki nav vienkārši politiķi, nav vienkārši biznesmeņi, un nav pat vienkārša mafija. Jūsu pretinieki ir mafija specdienestos. Novērtējiet to, draugi!

Baidīties nevajag, jo baidīties jau ir par vēlu. Nav šaubu, ka jau pēc tā, kādā veidā tagad esat iegriezuši Strīķes un Juraša «ģimenēm», jums pienākas atriebība. Atriebību Strīķes un Juraša stilā jūs jau izbaudījāt, Kaimiņa kungs izolatorā – «septītajās debesīs». Jums likās kaut kāds pārpratums, nebija par ko, bija pārspīlēts drošības līdzeklis, pārspīlētas kratīšanas pie vecmāmiņas, mīļotās meitenes? Tām nebija jēgas? Kā tad nebija, jūs saņēmāt «sveicienu», ka var arī tā! Jā, protams, var tā – vienkārši paņemt un iebāzt cietumā. Iedodiet cilvēku, pants atradīsies!

Tāpēc vienīgā iespēja neskatīt «rūtotās debesis» atkal, Kaimiņa kungs, vai neieraudzīt tās, Gobzema kungs, ir nenokārt degunu. Mobilizēt savu vēlētāju. Un bliezt. Jo viņi nav to gaidījuši, viņi ir pieraduši būt varoņi tikai tad, kad rokās ir «korkas». Ievērojāt, cik klusa ir Strīķe? Jo tos 20%, uz ko viņa cerēja, savāks Kaimiņš, ja savāksies pats. Tikai kā nopietns politiķis.

Avots: db.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment