“Vērtīga valsts diētas sastāvdaļa” – Fēru salās jūra iekrāsojas sarkana no asinīm; cilvēki protestē pret vaļu medībām

BRĪDINĀJUMS:
Raksts satur nepatīkamus skatus!
FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty

Simtiem vaļu noslaktēšana ir tikai “dabiska dzīves sastāvdaļa” uz Fēru salām, izteikusies attālā nācija.
Šāds “attaisnojums” radies pēc tam, kad atklājās šausminoši attēli, kuros bija redzams milzīgs daudzums vaļu un delfīnu, kas bija uzšķērsti un kurus bija noslepkavojuši ciema iedzīvotāji.

Satraucošais skats uz vaļiem, kas mirst asiņu jūrā, turpina šokēt dzīvnieku mīļotājus visā pasaulē. Tie aicina saliniekus izbeigt vardarbību.

Valdības pārstāvis portālam Metro.co.uk norādīja, ka tas var būt svešiniekiem izskatās pēc “dramatiska skata”, bet vaļu gaļa un tauki ir “vērtīga valsts diētas sastāvdaļa Fēru salās”.

Katru vasaru, kad iedzīvotāji gatavojas skarbajiem ziemas mēnešiem, pa nomaļajām salām drūzmējas ap 800 Grindas ģints vaļu. Páll Nolsøe, Ārlietu un tirdzniecības ministrijas preses pārstāvis, paziņoja, ka vakar Touršhavnadas līcī tika nogalināti 145 Grindas ģints vaļi un septiņi baltie delfīni.

FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty
FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty

Viņš sacīja:

 

“ “Vaļošana” ir Fēru salu dzīves dabiska sastāvdaļa. Tradicionālie pārtikas ražošanas līdzekļi no vietējiem resursiem ir svarīgs papildinājums Fēru salu iedzīvotāju iztikas līdzekļiem.  Tie ietver kalnu ganīšanas aitas, piekrastes zveju un vaļu medīšanu mājsaimniecības vajadzībām.”

Vaļu gaļa un tauki jau gadsimtiem ilgi ir bijuši un joprojām ir valsts diētas svarīga daļa Fēru salās. Zveja lielākoties tiek sadalīta bez naudas apmaiņas starp vaļa medību dalībniekiem un vietējo sabiedrību.”

 

FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty
FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty

“Katrs valis nodrošina kopienas ar vairākiem simtiem kilogramu gaļas un tauku – gaļu, kas citādi būtu jāieved no ārvalstīm. Jau sen starptautiski atzīts, ka Grindas ģints vaļu ķeršana Farēru salās ir pilnībā ilgtspējīga.

Zinātnieki lēš, ka Grindas populācija Ziemeļatlantijas austrumos ir virs 700 000, no tiem aptuveni 100 000 Fēru salās.”

 

Nolsøe kungs teica, ka vaļu ķeršana tiek uzsāktas tikai tad, kad vaļi tiek manīti pie sauszemes.

 

Nākošajā lappusē lasi, ar kādām metodēm viņi noķer vaļus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment