VIDEO: Budapeštas tūristu kuģīša avārijas brīdis; Glābēji un policija atklājuši sīkāku informāciju

FOTO: Ekrānuzņēmums no video

Aģentūra AP informē, ka glābēji un policija atklājuši jaunumus par ceturtdien, 30.05, Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā Donavā divu tūristu kuģu sadursmi. Ziņots par vismaz septiņu cilvēku nāvi. 

Pēc jaunākās pieejamās oficiālās informācijas ir zināms, ka septiņi cilvēki gājuši bojā, septiņi izglābti, bet vēl 21 cilvēks šobrīd tiek uzskatīts par pazudušu.

Starp pazudušajiem ir 19 dienvidkorejieši un 2 ungāru kuģu apkalpes locekļi. Medijiem tūroperators atklāj, ka ceļojumā devās vairākas ģimenes. Kuģītī atradusies arī kāda 6 gadus veca meitenīte.

Mirušo vidū ir 6 sievietes un 1 vīrietis vecumā no 31 līdz 66 gadiem. Šobrīd glābēji un likumsargi neatklāj sīkāku informāciju.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāvis informē, ka izglābtie cilvēki tikuši nogādāti slimnīcā un šobrīd ir stabilā stāvoklī.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

 

Tūristu kuģītis, 29.05., vakarā devies atpakaļ pēc stundu garas nakts ekskursijas, ziņo Dienvidkorejā bāzētā “Very Good Tour” aģentūra. Kopumā kuģītī atradušies 33 cilvēki – 30 tūristi, 2 gidi un 1 fotogrāfs.

Neilgi pēc pusnakts tūristu pārpildītais kuģītis sadūrās ar lielāku kuģi pie Margitas tilta, kas ir Ungārijas parlamenta ēkas tuvumā.

Policija ziņoja, ka kuģītis apgāzies uz sāniem un pavisam īsā laikā, 7 sekundēs, nogrimis. Situāciju glābējiem vēl grūtāku padarīja lielās lietusgāzes un straujā ūdens līmeņa pacelšanās upē.

No citiem kuģiem tika spīdināti lukturi, lai glābējiem palīdzētu atrast cietušos. Turpat netālu atrodas filmu studija, kas iedeva savu gaismu ekipējumu.

FOTO: Reuters

Pazudušie tiek meklēti lielā platībā, arī Serbijā, kur Donava plūst aiz Ungārijas robežas. Sadursmes brīdī ūdens temperatūra bija aptuveni 10 – 12 grādi pēc Celsija.

Cilvēku meklēšanā, atpazīšanā un glābšanā iesaistīta milzīga cilvēku grupa – glābēji, karavīri, ūdenslīdēji. Ar Dienvidkorejas vēstniecības pārstāvju palīdzību tiek atpazīti mirušie un izglābtie.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment