“Vērtīga valsts diētas sastāvdaļa” – Fēru salās jūra iekrāsojas sarkana no asinīm; cilvēki protestē pret vaļu medībām

FOTO: Andrija ILIC / AFP/Getty

 

Cilvēki laivās, kas atrodas aiz vaļiem, sāk ierobežot to peldēšanas platību līdz Grindas nonāk pie “vispiemērotākā līča”, lai tiktu noķerti un nogalināti, teica Nolsøe.

Kad dzīvnieki ir pietiekami tuvu, elpošanas caurumā, kas atrodas uz galvas, iedur āķi, lai tos pietuvinātu krastam.

Zvejnieks pēc tam izmanto “mandāta” rīku, ko izmanto Fēru vaļu medībās, lai iedurtu kaklā, un pārraujot muguras smadzenes, kas nogriež asins padevi vaļa smadzenēm. Nolsøe kungs teica:

 

“Šī metode nodrošina, ka vaļi zaudē samaņu un mirst dažu sekunžu laikā. Parasti viss vaļu bars tiek nogalināts pēc nepilnām piecpadsmit minūtēm. [..] Visa gaļa, ieskaitot vaļu gaļu, ir saistīta ar dzīvnieku kaušanu. Nav šaubu, ka Fēru vaļu medības ir dramatisks skats cilvēkiem, kas nav pazīstami ar zīdītāju medībām un kaušanu.

Tomēr medības ir labi organizētas un pilnībā reglamentētas. Fēru salu dzīvnieku labturības tiesību aktos, kas attiecas arī uz vaļu medībām, ir noteikts, ka dzīvniekus nogalina pēc iespējas ātrāk un ar iespējami mazākām ciešanām.”

 

Vairāk nekā 260 000 cilvēku ir parakstījuši Blue Planet Society tiešsaistes petīciju, kurā aicina aizliegt medīt delfīnus un vaļus Japānā un Fēru salās.

Kampaņas dalībnieki apgalvo, ka vairums medījumu ir “nereglamentēti, nelikumīgi un neilgtspējīgi” un katru gadu nogalina “100 000 delfīnu un mazu vaļu”.

68 gadus vecais Dr. Pāls Veihe ir Fēru salu Profesionālās medicīnas un sabiedrības veselības departamenta vadītājs un ir pētījis šo unikālo uzturu.

Ir bažas, ka ciema iedzīvotāji no piesārņotas vaļu gaļas organismā uzņem augstu dzīvsudraba un PCB daudzumu. Dr. Veihe atklāja, ka mazuļi, kas piedzimuši dzīvsudraba līmeni asinīs, ir atkarīgs no tā, cik daudz to uzņem viņa māte.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment