„Tas viss ir noticis pašsaprotami, es vienkārši vēlos brīvību,” aktiera gaitas Dailes teātrī pārtrauc Intars Rešetins

Foto: Youtube / Intars Rešetins sarunā ar Satori

Pēc 20. aizvadītajām sezonām Dailes teātrī, Intars Rešetins pielieku punktu savai aktiera karjerai un atstāj štata vietu, taču ārštatā kā režisors viņš joprojām sadarbojas ar teātri.

Dailes teātrī Intars Rešetins kā zvaigzne uzleca 1999./2000. gada sezonā. Visu savas aktiera darbības laiku viņš ir saņēmis ne vienu vien Spēlmaņu nakts balvu.

Pēc laika mākslinieks atskārtis, ka aktiermākslā neredz turpmāku izaugsmi, tāpēc, uzsākot studijas Latvijas Kultūras akadēmijā, nolēma attīstīties kā režisors. Šajā profesijā Rešetins triumfēja jau studiju laikos, Dailes teātrī iestudējot izrādi “Nakts vēl nav galā”. Teātrī izbijušajam aktierim tika uzticēta ne tikai izrāžu, bet arī koncertu režija. Intara Rešetina spējas režijā atspoguļojas pārdoto biļešu daudzumā. Visnesenākā viņa izrāde ir aizvadītajā gadā radītā “Balta vārna melnā krāsā”, biļetes uz iestudējumu joprojām tiek strauji izpirktas. Vispopulārākais režisora iestudējums ir “Ak, tētīt”, kas tapusi Latvijas Nacionālajā teātrī 2016. gadā. Tās galvenos varoņus – meitu un tēvu – atveido Dita Lūriņa un Valdis Lūriņš. Šis režijas darbs dzīvo jau trešo gadu, un tas ir aplūkojams Mazajā zālē.

Dailes teātra sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Leimane skaidro, ka jau kopš gada sākuma Intars Rešetins pārtraucis likumīgas darba attiecības ar teātri un kā aktieris uz skatuves vairs nav redzams – viņš šobrīd pilnībā ir nodevies režisora darbam. Pēdējā viņa aktierspēle bija redzama  Dž. Dž. Džilindžera iestudētajā komēdijā “Ar vīru nav viegli”, pēcāk viņa loma tika atdota Laurim Subatniekam

Laura Leimane: “Darba attiecības juridiskajā formātā kā aktierim ir beigušās, bet sadarbība ar Intaru Rešetinu Dailes teātrim turpinās kā ar režisoru. Pie mums maijā būs pirmizrāde izrādei Dēls, ko iestudē Intars. Domājams, ka sadarbība turpināsies arī nākamajās sezonās.”

Nākošajā lappusē lasi, kā Intars Rešetins nonāca pie šāda soļa speršanas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment