Teroristu uzbrukums Krievijā

Krievijas torņa kvartāla sabrukums bija terora uzbrukums. Naktī pēc auto sprādziena pilsētā specdienesti nogalina trīs teroristus.

Cilvēki dzīvo bailēs par mirušajiem pēc Jaungada vakara sprādziena Krievijā Magņetogorskā. Šobrīd ziņas vēsta, ka sprādziens dzīvokļu kvartālā varētu būt bijis terora uzbrukums. Kādā minivenā eksplodēja ugunsbumba, liecinieki pēc tam dzirdējuši apšaudi un ir ziņas par 3 mirušiem teroristiem.

Pēc sprādziena dzīvokļu namu kvartālā ir paziņots, ka 14 cilvēki ir miruši, taču vēl desmitiem līķu atrodas zem mājas gruvešiem. Sākotnēji tika uzskatīts, ka sprādzienu izraisīja gāzes noplūde.

Šī brīža ziņas, kuras noliedz amatpersonas, vēsta, ka gāzes sprādziena epicentrs bija kāda bijušās padomju republikas Tadžikistānas īrnieka dzīvoklis.

Astoņos vakarā kāds Gazel minivens eksplodēja Magņitogorskas centrā. Liecinieki pēc tam dzirdēja atkārtotus šāvienus ar dramatiskām ainām uzņemtā video. Ziņots, ka mašīnā sprādziena laikā atradušies 3 teroristi, kas gājuši bojā, taču ceturtais paspējis aizmukt uz rūpniecības pilsētu.

Urālu ziņu vietne Znak.com vēstīja, ka sprādziens 31. decembrī uz Karla Marksa ielas tiek uzskatīts par teroristu uzbrukumu. Policija joprojām meklē no notikumu vietas aizbēgušo ceturto teroristu.

Gazel minivena incidents noticis uz Ļeņina ielas, kas ir aptuveni divus kilometrus no sprādziena, kas notika dzīvokļu kvartālā Karla Marksa ielā.

Pēc Znak.com  ziņojuma mājaslapa tika nekavējoties bloķēta, taču vēlāk informācija nāca arī no citiem ziņu avotiem.

Krievijas izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka grupa strādā 24 stundas diennaktī, lai pārbaudītu visus iespējamos sprādziena cēloņus.

Preses pārstāve Svetkala Petrenko sacīja: “Ņemot vērā dažādus plašsaziņas līdzekļu ziņojumus, mēs uzskatām, ka ir svarīgi norādīt, ka eksperti nav atraduši sprāgstvielas no novāktajiem gruvešiem.”

Lielākās tiesībsargājošo un slepeno dienestu aģentūras atteicās komentēt notikušo, taču tiek citēts kāds drošības avots sakot, ka “terora akts bija paredzēts vienā no Magņitogorskas tirdzniecības centriem, ” norāda Znak.com.

Vairāki vietējie avoti ziņos, ka specdienesti ir noslēguši dzīvokļu kvartālu Ļeņina ielā, apgalvo vairāki vietējie avoti. Aculieciniece stāstīja: “Tur dzīvo drauga māte, kura sastapās ar OMON īpašo spēku karavīriem, kuri lika viņai atgriezties savā dzīvoklī. Viņi teica, ka viņi ķer kādu vīrieti 7. stāvā.”

Dailymail , ka dzīvokļu kvartālā atrodās divi autobusi ar cilvēkiem un apkārt viņiem ir cilvēki ķiverēs un bruņotās vestēs.

No desmit stāvu daudzdzīvokļu kvartāla gruvešiem tika izvilkti desmit līķi. Tika atrasti seši dzīvie, tai skaitā divi bērni. Vismaz 32 kvartālā dzīvojošo cilvēku liktenis nav zināms, taču bažas ir par to, ka ārā temperatūra ir -23 grādi. Ēkas bīstamā stāvokļa dēļ visi cietušie vēl nav atrasti, taču vakar no rīta kāds 11 mēnešus vecs mazulis brīnumainā kārtā tika atrasts dzīvs, ziņo Dailymail. 

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment