Tiesa piespriež 6 gadus cietumā bēdīgi slavenajai Rēzeknes “melnai maģei”

 

Lai dārglietas atburtu, tās esot jāsūta “Pečoras mūkiem”  – tie zeltlietas 31 dienas laikā attīrīšot ar savām lūgšanām. Izkrāptās mantas bija –   3 zelta gredzeni ar rubīniem (to kopējā vērtība – aptuveni astoņi simti eiro), zelta gredzens ar aleksandrītu (divi simti eiro), parasts zelta gredzens (300 eiro), laulības zelta gredzens (150 eiro) un divas zelta zobu protēzes (550 eiro).

Pēc tam Almaza vēl dabūjusi no pensionāres 700 eiro, kas bijuši nepieciešami, lai Pečoras mūķene atvestu atpakaļ zeltlietas.

Lai krāpšana veiktos, maģe brīdinājusi Līviju neko neteikt radiniekiem un policijai, jo tad gan viņa, gan viņas radinieki nomiršot. Kopā Almazai izdevās no pensionāres izkrāpt 8000 eiro un zeltlietas 2000 eiro vērtībā.

 

Saspiesta ola kā zārks

Pagājušā gada oktobrī krāpniece kārtīgi apstrādājusi arī citu Rēzeknes pensionāri Teklu, kurai iedvesusi, ka viņas mājai, viņai pašai un viņas tuviniekiem uzlikts lāsts, ko varot noņemt ar apvārdota ūdens palīdzību. Almaza iegājusi mājās pie Teklas un ar aizdedzinātu sveci veikusi kustības ap sievietes ķermeni, vienlaikus runājot buramvārdus. Par šo rituālu viņa paņēmusi 25 eiro. Pēc tam maģe saspiedusi dvielī olu un norādījusi, ka tās atliekas apzīmējot zārku un 12 sveces, tādējādi iebaidot pensionāri.

Tālāk Almaza slepus paņēmusi 500 eiro, kas atradās Teklas guļamistabas gultā somiņā zem spilvena, vietā atstājot pelnus. No somiņas paņēmusi arī bankas karti ar uzrakstītu PIN kodu un no bankomāta izņēmusi 800 eiro.

Trešajā epizodē, par ko tiesāja krāpnieci, viņas guvums bijis mazāks. Pērn oktobrī ar kāda Jāņa piekrišanu maģe aiznesusi uz lombardu viņa mobilo telefonu, ko ieķīlājusi par 80 eiro. Abi esot mutiski vienojušies, ka Almaza par šo darījumu sev paturēs 20 eiro. Tomēr viņa paturējusi 60 eiro.

 

“Kā lai atgādāju no Pečoriem zeltlietas?”

Par melno maģi policijai paziņojusi vienas pensionāres meita. Tālākais jau bijis tikai tehnikas jautājums, jo Almaza policijai esot labi zināms kadrs. Tiesa, protams, lēma, ka apsūdzētajai sievietei jāatdod cietušajiem izkrāptais (atdots līdz tiesai nebijis nekas), bet diez vai apkrāptajiem ir cerības ko sagaidīt. Almaza tiesā bijusi pat tik nekaunīga, ka vēl noteikusi: “Kā tad es varu atgādāt no Pečoriem zeltlietas, ja esmu cietumā?”

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment