Trīs partijas izstājas no Bordāna valdības veidošanas procesa – Bordāns ļoti dusmīgs

“Attīstībai/Par!”, Nacionālā apvienība un “Jaunā Vienotība” izstājas no valdības veidošanas sarunām, kuras vada Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, žurnālistiem apstiprināja visu trīs politisko spēku līderi.

Savukārt Bordāns uzsvēra, ka Latvija kādu laiku būs bez pārmaiņu valdības. Šī ir dāvana Latvijai simtgadē no “oligarhiskajām partijām”, pēc sarunām pauda JKP līderis. Viņš uzsvēra, ka JKP ir aktīvi strādājusi pie tā, lai jauna valdība tiktu izveidota.

Savu pārsteigumu un neapmierinātību JKP premjera amata kandidāts neslēpa. Viņš veltīja asus vārdus partiju apvienībai “Attīstībai/Par!”. Uz šīs dienas sarunām JKP bija sagatavojusi fiskālās ietekmes lielākajiem Bordāna vadītās valdības budžeta izdevuma pasākumiem un iespējamiem ienākumu avotiem. Taču apvienība “Attīstībai/Par!”, neiepazīstoties ar šiem aprēķiniem, paziņoja par izstāšanos. Tam sekoja Nacionālās apvienības un partiju apvienības “Jaunās Vienotība” lēmums par izstāšanos no sarunām, situāciju raksturoja Bordāns.

Lūk video no J. Bordāna paziņojuma:

https://www.facebook.com/konservativie/videos/361562054596645/?__xts__[0]=68.ARAN1H3kyHpXDgfNu22fMVZgeT1MWCcIHrNOySlvCMMx4ch1usEKuGon7y1QPJlJ1xBehIz1rXalMh8GFInm2GE23_3DXV4ej_edt4Jc8XpDH7CxuLrh_gS3zfZ6-EoutV86gd3LLmDkIE2GJqW2LZmUlmSj2qm8VqU-D0lzWSPZNDM1ElgWgCJsMops4wQPLwJ6gCOv6_Q5kQGBIhAznRREVlO1ToYlam6J6oCV9JNc7uc4AqNlmtKXh9pe6dL-arGFcRotAkQ_KvtrdFHUzGcyUcPbG84SC60xXOaWL1koWKYo9oDCFw9KsKK9piT-dJefqbC7YWcKckQHUN6UyVyufcgFY0Jz4vy0ZOyUk3uoNiWOtsp680Q_SaW8&__tn__=H-R

Attīstībai/Par!” līderis Daniels Pavļuts žurnālistiem klāstīja, ka Bordāna topošās valdības deklarācijā bija virkne apņemšanās, ko nevar izpildīt. Apsverot visus “par” un “pret”, “Attīstībai/Par!” lēmusi nepiedalīties šajās sarunās.

Pavļuts apgalvoja, ka sarunu gaitā ir sarukusi savstarpēja partiju uzticēšanās, kā arī iespējamās valdības deklarācija ir tapusi uz neilgtspējīgiem pamatiem. Viņš atzina, ka valdības veidošanas sarunas ir nonākušas strupceļā, tādēļ “Attīstībai/Par!” aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt citu Ministru prezidenta amata kandidātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment