Izskan pirmā versija par nāves cēloni bojāgājušajiem jauniešiem, kas tika atrasti uz Tallink kuģa

FOTO: resebolaget.se

Jau iepriekš sociālajos medijos tika ziņots par kādu 25 gadus vecas sievietes un 21 gadu veca vīrieša nāvi uz “Tallink Silja Europa” kuģa. Prāmja maršruts tobrīd bijis Helsinki – Tallina. Kādā no Somijas sociālajiem tīkliem izskanējusi versija no cilvēkiem, kas it kā esot lietas kursā par notikušo, par to, ka abu jauno cilvēku nāves cēlonis esot bijusi pārdzeršanās.

Abi bojā gājušie bijuši Somijas pilsoņi. Jau sākotnēji izmeklētāji apstiprināja, ka mirušie savstarpēji ir svešinieki. Vienīgais fakts, kas jauniešus vienojis bijis tas, ka abi atrasti miruši uz prāmja klāja 20. oktobrī. Par līķiem uz kuģa tika uzzināts tikai pēc tam, kad prāmis Tallinas ostā jau bija piestājis, tas ir, pēc plkst. 22:00. Viens mirušais atrasts ap pulksten trijiem naktī, savukārt otrs vēl vēlāk.

Somijas iedzīvotāju vidū šo cilvēku nāve radījusi visdažādākos variantus, kāpēc viss tā noticis. Uzradies kāds aculiecinieks, kurš ballītes laikā ievērojis gan iepriekš minēto sievieti, gan vīrieti, kuri miruši atrasti katrs savā kajītē. Cilvēki izsaka pavisam vienkāršu versiju, kā tas noticis – nāve iestājusies no apreibinošu vielu lietošanas.

Marika Nojda, kas ir “Tallink Silja” runassieva, apstiprināja, ka ballīte uz kuģa esot bijusi, taču tā notikusi sestdienas vakarā. Tā arī neesot bijusi tik mežonīga, kā citas reizes. Protams, kā sestdienās pienākas, cilvēku, kam prātā ballīte, esot bijuši daudz, taču, cik kompānijai zināms, neesot notikuši nekādi “nekādi ekscesi”.

Igaunijas uzņēmumu grupa “Tallink” nolēmuši radušos situāciju risināt iekšēji. Pagaidām vēl tiek gaidīti ekspertīzes rezultāti, kas tiek veikti Igaunijā. Marika Nodja iesaka cilvēkiem respektēt gan bojā gājušos,gan viņu ģimenes, tāpēc notikušais noteikti netiks apspriests publiski. Kompānija tik atklāj, ka notiek sadarbība ar Igaunijas policiju, taču, lai informācija netiktu izpausta uz āru, prāmja darbinieki tiks informēti tikai par pašu nepieciešamāko. “Tallink Silja” runassieva atklāj, ka divas nāves vienā vakarā uz prāmja esot vēl nebijis  gadījums, un drīzumā būs sagaidāmi autopsijas rezultāti.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment