VIDEO: Artuss Kaimiņš Saeimas tribīnē pārspēj pats sevi

“KPV LV” līdzpriekšsēdētājam Artuss Kaimiņš vienmēr ir izcēlies ar spēcīgām un spilgtām runām, tomēr, iespējams, šī runa ir pārspējusi visas iepriekšējās.

Sakarā ar to, ka trešdien, 23.01., beidzot tika apstiprināta ilgi veidotā valdība, deputātiem bija iespēja izteikt savu viedokli no tribīnes. Viens no runātājiem bija Kaimiņš (KPV LV).

Kā zināms, pret valdības apstiprināšanu nobalsoja 39 deputāti, tai skaitā no “KPV LV” pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Šādu nostāju pauduši arī “Zaļo un zemnieku savienība” un “Saskaņa”.

Kaimiņš savā runā iztirzāja smago valdības veidošanas procesu un apsvērumus, kāpēc nolēmis atbalstīt šo valdību. Galvenais iemesls – valsts var nonākt bezizejā, ja valdības nebūs. Tāpat Kaimiņš pieskārās pēdējā laika karstākai tēmai politikā – konfliktam ar bijušo partijas cīņu biedru Aldi Gobzemu, kurš vēl būdams premjera kandidāts, bija gatavs strādāt ar visiem politiskajiem spēkiem Saeimā, bet kad viņa valdība tika noraidīta, nostājās opozīcijā.

Runas laikā Kaimiņš arī atgādināja, ka galīgi nav “Viņķeles fans”, tomēr, ja ja jāizvēlas starp Augustu Brigmani (ZZS) vai Viņķeli, tad labāk jau Viņķele…

 

Artusa Kaimiņa uzstāšanās sākums ir ieraksta laikā 1:12:35:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment