VIDEO: Rumānijā tornado paceļ gaisā autobusu, kas pilns ar svētceļniekiem

Ziņu portāls “Postimees” vēsta par tornado, kas 30.04. Rumānijā pie Dražnas ciema pacēlis gaisā autobusu ar visiem tajā esošajiem pasažieriem. Šis tornado bija iespaidīgs, daudzi autovadītāji, kas bija aculiecinieki šim virpulim, nofilmējuši un dalījušies ar iespaidīgajiem video.

Nenojaušot par ceļā sagaidāmajām briesmām, svētceļnieki ar autobusu devušies prom no klostera, kad pēkšņi pa ceļam viesuļvētra pietuvojusies tik tuvu ceļam, ka pacēlusi gaisā autobusu un iemetusi to laukā. Transportlīdzeklī kopumā atradās 39 pasažieri, no kuriem 12 bija ievainoti, no šiem 12 ievainotajiem 5 atrodas slimnīcā.

Dabas stihiju piedzīvojušie medijiem atklāj, ka ko tādu bija redzējuši tikai filmās. Viņiem esot bijusi sajūta, it kā lidotu lidmašīnā. Šajā situācijā autobusam pat nav bijusi iespēja apgriezties, lai no viesuļvētras izvairītos, jo viss noticis acu mirklī – vienā mirklī autobuss jau ir gaisā, bet nākošajā jau izmests laukā.

Metereologs Mihajs Timuss medijiem vēstīja, ka vēja ātrums šim konkrētajam tornado bijis aptuveni 90 kilometri stundā. Pēc aculiecinieku video noskatīšanās, metereologs atzīst, ka ātrums izskatās ievērojami lielāks.

Viens no svētceļniekiem ir iemūžinājis notikuma brīdi.

Avots: apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment