Alphabet investēs 3,3 miljardus ASV dolāru divos datu centros Dienvidkarolīnā

Alphabet plāno ieguldīt 3,3 miljardus ASV dolāru Dienvidkarolīnā, lai uzbūvētu divus jaunus datu centrus, paziņoja uzņēmuma vadītājs Sundars Pičai laikā, kad Google mātesuzņēmums un tā konkurenti veic lielus ieguldījumus infrastruktūrā, kas atbalsta mākslīgā intelekta lietojumprogrammu attīstību.

Meklētājprogrammu gigants izveidos divas jaunas datu centru pilsētiņas Dorčesteras apgabalā un paplašinās savu esošo datu centru pilsētiņu Bērklijas apgabalā, ceturtdien paziņojumā norādīja Dienvidkarolīnas gubernatora birojs.

Šo projektu mērķis ir atbalstīt Alphabet pieaugošo vajadzību pēc datu apstrādes iespējām, jo īpaši mākoņpakalpojumiem un mākslīgā intelekta lietojumprogrammām.

Jaunie Dorčesteras apgabala objekti, kas atrodas Pine Hill Business Campus Ridžvilā un Winding Woods Commerce Park Sentdžordžā, veido 2 miljardu ASV dolāru ieguldījumu un radīs 200 jaunas darba vietas, savukārt Alphabet ieguldīs 1,3 miljardus ASV dolāru Bērklijas apgabalā, teikts paziņojumā.

Jūlijā Alphabet ziņoja par 13 miljardu ASV dolāru kapitālieguldījumiem jūnija ceturksnī, un uzņēmums investoriem paziņoja, ka ceturkšņa kapitālieguldījumi līdz 2024. gada beigām būs 12 miljardu ASV dolāru apmērā vai vairāk.

Google mātesuzņēmums Alphabet 2024. gadā ziņoja par labiem finanšu rezultātiem. Uzņēmums 2024. gada 2. ceturksnī guva  84,7 miljardus ASV dolāru ieņēmumu, kas ir par 13,5 % vairāk nekā iepriekšējā gadā. Šo pieaugumu galvenokārt veicināja Google meklētājs un mākoņpakalpojumi – Google mākoņpakalpojuma ieņēmumi sasniedza  10,35 miljardus ASV dolāru, kas ir par 29 % vairāk nekā iepriekšējā gadā. Turklāt uzņēmuma tīrie ienākumi salīdzinājumā ar to pašu periodu 2023. gadā pieauga par 29 % – līdz  23,62 miljardiem ASV dolāru.

Google reklāmas bizness joprojām ir uzņēmuma lielākais ieņēmumu avots, 2024. gada 2. ceturksnī nopelnot  64,6 miljardus ASV dolāru, tostarp no YouTube reklāmāmām un Google tīkla. Kopumā Alphabet ieņēmumi pēdējo divpadsmit mēnešu laikā ir  328,28 miljardi ASV dolāru, kas ir 13,38 % pieaugums.

Konkurents Microsoft šomēnes paziņoja, ka tā ir sadarbojusies ar BlackRock un Abū Dabī atbalstīto investīciju uzņēmumu MGX, lai izveidotu vairāk nekā 30 miljardu ASV dolāru fondu, kas investēs mākslīgā intelekta infrastruktūrā datu centru un enerģētikas projektu izveidei.

Leave a Comment