Eutelsat izmanto SpaceX raķeti, lai palaistu pirmos satelītus pēc apvienošanās

Eutelsat, pasaulē trešais lielākais satelītu operators pēc ieņēmumiem, svētdien palaida 20 satelītus savam sakaru tīklam, izmantojot Ilona Maska SpaceX, kas ir pirmais solis kopš divu Eiropas uzņēmumu apvienošanās pagājušajā gadā.

SpaceX raķete Falcon 9 pacēlās ar Eutelsat satelītiem no Vandenberga kosmosa spēku bāzes Kalifornijā plkst. 05.13 pēc Griničas laika.

“Šis ir pirmais OneWeb satelītu palaišana kopš apvienošanās,” intervijā aģentūrai Reuters sacīja uzņēmuma izpilddirektore Eva Berneke. “Turpmākajos gados mēs palaidīsim vairāk satelītu.”

Parīzē bāzētajai grupai, kas tika izveidota, pagājušā gada septembrī apvienojoties Francijas Eutelsat un Lielbritānijas OneWeb, ir vairāk nekā 600 Zemes orbītas satelītu konstelācija, kas apkalpo raidorganizācijas, telekomunikāciju uzņēmumus un radiostacijas.

“Mēs patiešām vēlamies integrēties telekomunikāciju ekosistēmā,” sacīja Berneke. “Satelīti ir interesanta niša kopējā savienojamības ekosistēmā, kur telekomunikāciju uzņēmumi ir lielie zēni šajā klasē, bet satelīts vienmēr būs mazāka daļa.”

Eutelsat par saviem klientiem uzskata tādus telekomunikāciju operatorus kā Francijas Orange un Austrālijas Telstra, un risina sarunas ar citiem, piemēram, AT&T ASV.

Uzņēmums, kura neizpildīto pasūtījumu apjoms ir 4 miljardi ASV dolāru, gaida, kad atvērsies tādas valstis kā Indija un Saūda Arābija.

Indija – tirgus, kas līdz 2030. gadam pieaugs par 36 % gadā un sasniegs 1,9 miljardus ASV dolāru – ir procesā, lai atļautu satelītsakaru pakalpojumus. Tā ir piedzīvojusi berzes starp vietējiem dalībniekiem un tādiem uzņēmumiem kā Starlink.

“Mums ir daļa no mūsu neizpildītajiem pasūtījumiem, kas atrodas Indijas tirgū… Tas atrodas tur, līdz Indija tiks atvērta, un tajā dienā, kad tā tiks atvērta, mēs sāksim būvēt,” sacīja Berneke.

Uzņēmums arī risina sarunas ar aviācijas uzņēmumiem, lai piedāvātu savienojamību lidojuma laikā, tostarp interneta pārlūkošanu, un sagaida, ka ieņēmumi sāks pieaugt no nākamā gada, viņa teica.

 

Leave a Comment