FTSE Russell iekļaus Dienvidkorejas un Indijas valdības obligācijas

Dienvidkorejas un Indijas valdības obligācijas 2025. gadā pievienosies globālajam indeksu veidotājam FTSE Russell, tādējādi, kā gaidāms, piesaistot miljardiem dolāru lielas ārvalstu investīcijas šo valstu vietējiem obligāciju tirgiem.

Globālais finanšu tirgus indeksu nodrošinātājs FTSE Russell pēc vairāku gadu ilgas atrašanās tā novērojumu sarakstā iekļaus Dienvidkorejas valdības obligācijas FTSE World Government Bond Index (WGBI) un Indijas valdības obligācijas (IGBI) savā Emerging Markets Government Bond Index (EMGBI). Paredzams, ka iekļaušana piesaistīs miljardiem dolāru lielas ārvalstu investīcijas vietējos obligāciju tirgos.

FTSE Russell paziņojumā teikts: “Nominālo un ar inflāciju saistīto vietējās valūtas valdības obligāciju tirgu iekļaušanu globālajos FTSE fiksētā ienākuma indeksos regulē FTSE fiksētā ienākuma valstu klasifikācijas sistēma”, kas tiek pārskatīta reizi pusgadā.

Dienvidkorejas finanšu tirgus infrastruktūras pārskatīšana

Saskaņā ar paziņojumu Dienvidkorejas valdības obligāciju iekļaušana stāsies spēkā 2025. gada novembrī, un obligāciju cenas tiks noteiktas, izmantojot LSEG cenu noteikšanas dienestu.

Paredzamā iekļaušanas ietekme ir 2,22% īpatsvars WGBI, rēķinot pēc tirgus vērtības, kas ir devītais lielākais indeksā. Trīs svarīgākās valdības obligācijas ir ASV, Japānas un Ķīnas obligācijas, kuru svērums ir attiecīgi 40,39%, 10,17% un 9,72%.

Kopš iekļaušanas FTSE novērošanas sarakstā 2022. gada septembrī Dienvidkorejas tirgus iestādes ir īstenojušas vairākas reformas, lai izpildītu nepieciešamos kritērijus.

Pēdējā pusgada pārskatā uzsvērtais pozitīvais progress ietver atļauju veikt ārvalstu valūtas maiņu trešajām personām, Dienvidkorejas vonu tirdzniecības stundu pagarināšanu, norēķinu veikšanas iespējamības nodrošināšanu, izmantojot Euroclear un Clearstream, kā arī jautājumu risināšanu saistībā ar juridisko personu identifikatoru reģistrācijas shēmu un atbrīvojuma no ieturējuma nodokļa procesu.

Saskaņā ar Bloomberg datubāzes datiem paredzams, ka līdz ar iekļaušanu Dienvidkorejas valdības obligācijas piesaistīs 90 miljardus vonu (61 mljrd. eiro) ārvalstu ieguldījumu.

Indijas valdības obligāciju iekļaušana

Indijas valdības obligācijas (IGB) tiks pievienotas EMGBI un reģionālajiem Āzijas valdības obligāciju indeksiem sešu mēnešu laikā, sākot ar 2025. gada septembri. Plānotais īpatsvars indeksā, rēķinot pēc tirgus vērtības, ir 9,35%, kas būs otrais lielākais īpatsvars pēc Ķīnas (57,85%).

Indijas valsts obligāciju iekļaušana FTSE ir vēl viens pagrieziena punkts ārvalstu investoriem, kas iegūst piekļuvi Indijas finanšu tirgiem, pēc JP Morgan akceptēšanas jūnijā.

IGB oficiāli pievienojās JP Morgan valdības obligāciju indeksam – jaunie tirgi (GBI-EM) 26. jūnijā, katru mēnesi palielinot to īpatsvaru par vienu procentpunktu, līdz tiek sasniegts 10% maksimālais īpatsvars.

Arī Ķīnas, Indonēzijas un Meksikas maksimālais pieļaujamais īpatsvars JP Morgan globālajā obligāciju indeksā – Jauno tirgus globālajā diversificētajā indeksā – ir 10%.

Indijas valdības obligāciju iekļaušana šajos globālajos jauno tirgus ekonomikas valstu indeksos rada priekšnoteikumus ievērojamām finanšu ieplūdēm pasaules piektajā lielākajā ekonomikā, vēl vairāk apliecinot Indijas pieaugošo klātbūtni pasaules tirgos.

Pēdējos gados Indijas tirgiem pievērsta pastiprināta uzmanība, jo valsts ekonomiskā izaugsme ir strauja, pretstatā citās lielākajās ekonomikās vērojamajai lejupslīdei.

Indija ir arī guvusi peļņu no sava augošā pakalpojumu sektora, jo īpaši no tehnoloģiju gigantu darbības. Piemēram, Apple, ņemot vērā notiekošās ģeopolitiskās problēmas, ir pārcēlis daļu ražošanas pakalpojumu no Ķīnas uz Indiju.

Leave a Comment