Indonēzijā zemestrīcē un cunami simtiem bojāgājušo

Indonēzijas Sulavesi salu piektdien skāra zemestrīce un tai sekojošs cunami, kas prasīja vismaz 384 cilvēku dzīvības, bet vēl simtiem guvuši ievainojumus, sestdien paziņoja Nacionālā katastrofu vadības aģentūra.

Sulavesi salā piektdien notika divas zemestrīces, no kurām otrā bija 7,7 magnitūdas stipra. Otrā zemestrīce izraisīja līdz pat trīs metrus augstu cunami, kas sasniedza salas piekrasti pie Centrālās Sulavesi provinces galvaspilsētas Palu.

Dati par upuriem ir tikai no Palu, kur cunami sapostījis vai sagrāvis tūkstošiem māju.

Kā pavēstīja katastrofu vadības aģentūras pārstāvis, joprojām nav zināms “desmitiem līdz simtiem” cilvēku liktenis, kuri piedalījās pludmales festivālā Palu rajonā, kuru skāra cunami.

Ar mobilo tālruni uzņemtajos videokadros, kurus pārraidījis televīzijas kanāls “Metro TV”, bija redzams, kā cunami viļņi triecas pret ēkām Palu.

Cunami skāris arī citas apdzīvotās vietas gar piekrasti, taču informācija par postījumiem un cietušajiem tajās vēl tiek apkopota.

Zemestrīces nodarīto postījumu dēļ Palu lidosta uz 24 stundām apturējusi savu darbību.

Dažas stundas pirms tam šajā pašā Indonēzijas daļā jau bija pieredzēta vājāka zemestrīce, kas sagrāva vairākus desmitus ēku. Šajā zemestrīcē vismaz viens cilvēks gājis bojā, bet desmit guvuši ievainojumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment