ISIS laiž klajā Šrilankas terorakta galvenā vadītāja un septiņu pašnāvnieku spridzinātāju attēlu

Foto: etro.co.uk

ISIS ir laidusi klajā attēlu, kurā redzams vadonis pēc Lieldienu svētdienas terorakta slaktiņa Šrilankā, kurā gāja bojā 321 cilvēks. Tiek uzskatīts, ka ekstrēmistu garīdznieks Zahrans Hašims atrodas attēla centrā septiņu pašnāvnieku spridzinātāju ielenkumā.

Hašims ir identificēts kā cilvēks, kurš plānojis uzbrukumus. Attēlu publicēja Islāma valsts propagandas ziņu aģentūra Amaq.

Foto: metro.co.uk

Terora grupas fotoattēlā līdzās Hašimam atrodas Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara’ a, Abu Muhammad un Abu Abdullah.

Viņi visi ir redzami stāvam Islāma valsts karoga priekšā.

Ar Amaq starpniecību ISIS iepriekš apgalvoja, ka spridzināšana ir “Islāma valsts kaujinieku” darbs. Netika sniegti pierādījumi, kas pamatotu šo apgalvojumu.

Pēc tam, kad valsts aizsardzības ministrs Ruans Wijewardenes otrdien, 23.04., paziņoja parlamentam, ka “sākotnējā izmeklēšana ir atklājusi, ka tas, kas notika Šrilankā”, ir atriebības uzbrukums par kristiešu slaktiņu.

Apšaudes uzbrukumos divām mošejām Jaunzēlandes pilsētā Kristčērčā 15. martā tika nogalināti piecdesmit cilvēki.

Jaunzēlandes premjerministra birojs sacīja, ka viņai ir zināmi komentāri, kas saista Šrilankas Lieldienu bombardēšanu ar mošeju uzbrukumiem Kristčērčā, lai gan tā nav “redzējusi nevienu inteliģenci, uz kuru šāds novērtējums varētu būt balstīts”.

Foto: AP
Foto: AP

Nākošajā lappusē noskaties video, kurā redzams, kā terorists ieiet baznīcā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment