Kaspersky atvērs pirmo Caurredzamības centru Āzijas un Klusā okeāna reģionā

Uzņēmuma trešais koda analīzes centrs atradīsies Malaizijas Kiberdrošības aģentūras birojā Saiberdžajā

Turpinot nostiprināt uzticēšanos kiberdrošības nozarē, Kaspersky šodien paziņo par pirmā Caurredzamības centra atvēršanu Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kur to uzņems Malaizijas specializētā valsts Kiberdrošības aģentūra. Uzņēmuma trešā koda analīzes vieta atradīsies Menara Cyber Axis Saiberdžajā līdzās galvenajām ar kiberjautājumiem saistītajām valdības aģentūrām valstī.

Tāpat kā līdzinieki Cīrihē un Madridē, arī Caurredzamības centrs Malaizijā kalpos par uzticamu iespēju uzņēmuma sadarbības partneriem un ieinteresētajiem valdību pārstāvjiem ierasties un pārbaudīt Kaspersky risinājumu pirmkodu. Jaunais centrs pildīs arī informācijas centra funkcijas — te viesi varēs vairāk uzzināt par Kaspersky tehnoloģiju izstrādes un datu apstrādes praksi.

Valdību reglamentējošās institūcijas un Kaspersky korporatīvie klienti var pieprasīt pārbaudīt uzņēmuma risinājumus un pakalpojumus, tostarp apdraudējumu analīzi, aizsardzības pārbaudi un lietotņu drošuma testēšanas procesu. Tāpat tie var izskatīt Kaspersky galveno patērētājiem un uzņēmumiem domāto risinājumu pirmkodu. Tie ir Kaspersky Internet Security (KIS), Kaspersky Endpoint Security (KES) un Kaspersky Security Center (KSC), kas ir konsole uzņēmuma korporatīvajiem izstrādājumiem.

Līdztekus minētajam ieinteresētās personas vēl var pārbaudīt visas Kaspersky būvējumu un antivīrusu datubāzu atjauninājumu versijas, kā arī uzņēmuma apstrādāto informāciju, piemēram, datplūsmas no Kaspersky izstrādājumiem, kas tiek sūtītas uz mākonī izvietoto Kaspersky Security Network (KSN). Caurredzamības centram var piekļūt pēc pieprasījuma. Plašāka informācija par “Kaspersky” Caurredzamības centru darbību atrodas šajā vietnē.

Komentējot atklāšanu, Kaspersky vadītājs Jevgeņijs Kasperskis sacīja: “Ir lieliski būt šeit, Kualalumpurā, — Āzijas un Klusā okeāna reģiona sirdī —, lai paziņotu par mūsu trešā Caurredzamības centra atklāšanu. Šeit mēs plānojam parādīt klientiem un ieinteresētajiem valdību pārstāvjiem, ka mūsu izstrādājumi ir 100% uzticami un nodrošina visaugstāko kiberdrošības aizsardzības līmeni. Turklāt šī atklāšana apliecina, ka turpinām īstenot pasākumus, ko esam iecerējuši savas inovatīvās Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros.”

“Mēs ar prieku veram šī digitālā centra durvis, lai lietotāji šeit, mūsu reģionā, varētu iepazīt Kaspersky kiberdrošības tehnoloģiju pakalpojumus un iespējas. Ar Malaizijas Kiberdrošības aģentūras viesmīlīgu atbalstu īstenosies paradigmas maiņa kiberdrošības nozarē un šī vieta, kas ir pirmā šajā reģionā, atradīsies topošās kiberdrošības galvenās pārvaldes centrā Saiberdžajā. Mēs esam pateicīgi par aģentūras uzticēšanos un rūpēm par mums, jo šis trešas personas apstiprinājums pierāda, ka privātuzņēmumi un valsts aģentūras var apvienoties, lai labāk aizsargātu lietotājus pret kibernoziedzību,” komentē Kaspersky rīkotājdirektors Āzijas un Klusā okeāna reģionā Štefans Neimeiers.

Jaunais centrs tiek atvērts uzņēmuma Starptautiskās caurredzamības iniciatīvas ietvaros. Tā ir Kaspersky ierosme, kuras nolūks ir apmierināt sadarbības partneru un ieinteresēto valdību pārstāvju augošo pieprasījumu pēc plašākas informācijas par uzņēmuma izstrādājumu un tehnoloģiju darbību. Pirmos apmeklētājus centrs uzņems nākamā gada sākumā.

Savukārt Malaizijas Kiberdrošības aģentūras vadītājs Dato’ Ts. Dr. Amīrudīns Abduls Vahābs sacīja: “Šogad Kaspersky apmetīsies jaunajā ēkā Saiberdžajā, un mēs ārkārtīgi priecājamies uzņemt Kaspersky pirmo Caurredzamības centru Āzijā. Tā kā apdraudējumu vide Malaizijā un reģionā turpina attīstīties, mēs uzskatām, ka ir izšķirīgi svarīgi nostiprināt privātuzņēmumu un valsts aģentūru savstarpēju uzticēšanos un sadarbību.”

“Kaspersky gatavība atvērt durvis un datu procesus papildus apliecina, ka uzņēmumam nav ko slēpt. Turklāt ārējas institūcijas statusā uzņēmums dalīsies savās atziņās un bažās, lai uzlabotu kiberdrošības nozari. Mēs tiešām ceram, ka mūsu sadarbība būs paraugs vēl vairāk valdībām un privātām organizācijām taisnīguma un caurredzamības īstenošanā iedzīvotāju un kiberdrošības nozares labā,” piebilst Dato’ Dr. Amīrudīns.

Kopš uzņēmuma paziņojuma 2017. gada oktobrī Kaspersky Starptautiskā caurredzamības iniciatīva ir sekmīgi attīstījusies. Cita starpā uzņēmums veic šādus pasākumus.

• Uzsākta klientu datu uzglabāšanas un apstrādes infrastruktūras lietotājiem Eiropā pārvietošana no Krievijas uz Cīrihi Šveicē, kas tiks pabeigta līdz 2019. gada beigām.

• Atvērti divi Caurredzamības centri Eiropā: Cīrihē (2018. gada novembrī) un Madridē (2019. gada jūnijā). Turklāt Spānijas centrs kalpo par informācijas centru galvenajām ieinteresētajām juridiskajām personām.

• Sekmīgi pabeigts pakalpojumu organizācijas vadības pakalpojumu organizācijās (SOC 2) 1. tipa audits. Galīgajā pārskatā, ko sniegusi viena no lielā četrinieka auditfirmām, ir apstiprināts, ka Kaspersky draudu noteikšanas noteikumu datubāzu (antivīrusu datubāzu) izstrāde un izplatīšana ir aizsargāta pret neatļautām pārmaiņām ar stipriem drošības kontroles līdzekļiem. Lai uzzinātu vairāk un pieprasītu Kaspersky SOC 2 1. tipa pārskatu, lūdzu, apmeklējiet šo vietni.

• Tiek izvērsta uzņēmuma apbalvošanas programma par atrastajām kļūdām. Kopš paziņojuma par programmas paplašināšanu uzņēmums ir izlabojis 66 kļūdas, par kurām ziņojuši drošības pētnieki, un balvās piešķīris gandrīz 45 tūkstošus USD. Turklāt uzņēmums atbalsta platformu Disclose.io, kas sniedz drošu patvērumu ievainojamību pētniekiem, kuri ir nobažījušies par savu atklājumu varbūtējām negatīvām tiesiskajām sekām.

Par “Kaspersky” caurredzamības principiem un Starptautisko caurredzamības iniciatīvu uzziniet vairāk šeit www.kaspersky.com/about/transparency

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment