Mamma pēc dzemdībām ignorēja niezošo dzimumzīmi, vēlāk tika pateikts, ka viņai ir vēzis; PAZĪMES, kā atpazīt melanomu

Foto: cadenaser.com

Kāda jauna mamma ir aprakstījusi brīdi, kad viņai tika pateikts, ka niezošā dzimumzīme uz vēdera ir vēzis.

30 gadus vecā Lauri Mērfija sacīja, ka viņa ignorējusi vienkāršas pazīmes, ka kaut kas nav kārtībā, jo viņa to novēla uz savu pēcgrūtniecības ķermeņa maiņu. Viņa domāja, ka dzimumzīme uz vēdera vienmēr tur ir bijusi, un niezēšanu novēla uz to, ka āda bija nostiepta, kad viņa bija stāvoklī ar savu otro dēlu Oliveru, kuram tagad jau ir viens gadiņš.

Nelikdamās ne zinis par šo jautājumu nedēļām ilgi, viņa beidzot devās pie ārsta, kas pavēstīja, ka, ja dzimumzīme būtu atstāta, vēzis viņas ādā būtu izplatījies uz kauliem.

Foto: Mirrorpix

“Es tikai sēdēju un skatījos uz sienu, neko citu nevarēju uztvert pēc tam, kad viņš pateica vārdu “vēzis”,” sacīja Lauri, mamma Oliveram un viņas vecākajam dēlam Oskaram (5 gadi). “Tas bija tik briesmīgi, kā murgs.”

Lauri no Birkenhedas, tagad ir izoperējusi sešas dzimumzīmes un dodas uz regulārām pārbaudēm, lai pārraudzītu jebkuru citu problēmu ar savu ādu. Viņa ir mudinājusi citus cilvēkus apciemot savus ārstus, ja viņi pamana kaut ko neparastu, lai arī cik mazs tas būtu.

“Kad es nomazgājos dušā, pārējā āda no karstuma kļuva sārta, bet ap dzimumzīmi uz vēdera vienmēr bija balts riņķis. Taču es to ignorēju, jo uzskatīju, ka tas ir tikai simptoms, kas liecina par vēdera stiepšanos un mainīšanos līdz ar grūtniecību. Es ļoti nožēloju savu lēmumu ignorēt niezēšanu. [..] Ja es būtu  turpinājusi ignorēt brīdinājuma zīmes, pēc pieciem gadiem tā droši vien būtu iegājusi dziļāk manā ķermenī un izplatījusies uz maniem kauliem.”

Foto: Mirrorpix

Mērfijai bija noņemta dzimumzīme, un viņai bija jāgaida divas nedēļas, lai iegūtu turpmāko analīžu rezultātus, kas apstiprināja, ka viņai ir melanoma – ādas vēža paveids. Saskaņā ar “Cancer Research UK” datiem gadā ir vairāk nekā 15 000 melanomas gadījumu. Ar 90% izdzīvošanas pakāpi, 86% no 15 000 gadījumiem ir novēršami.

Melanoma pazīmes un simptomi

  • Visbiežāk sastopamā melanomas pazīme ir jaunas dzimumzīmes parādīšanās vai jau esošas dzimumzīmes maiņa.
  • Tas var rasties jebkur uz ķermeņa, bet visbiežāk skartās teritorijas ir vīriešiem ir mugura un sievietēm kājas.
  • Melanomas ir retāk sastopamas vietās, kas ir aizsargātas no saules iedarbības, piemēram, sēžamvietā un galvas āda.
  • Vairumā gadījumu melanomas ir neregulāras formas un vairāk nekā vienā krāsā.
  • Arī dzimumzīmes var būt lielāks par parasto un dažkārt var būt niezošs vai asiņains.
  • Pievērsiet uzmanību dzimumzīmei, kas pakāpeniski mainās pēc formas, lieluma un/vai krāsas.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment