Meitene divas reizes asiņoja cauri drēbēm, taču skolotāji neļāva viņai aiziet uz tualeti

Foto: SWNS

Skolniece divreiz bija spiesta sēdēt pati savās asinīs pēc tam, kad skolotāji atteicās viņu laist uz tualeti, kamēr viņai bija mēnešreizes bija. Meitene, kurai ir tikai 11 gadi, devās mājās ar asins traipiem uz drēbēm, jūtoties pazemota un nevēloties vairāk atgriezties Kotemas skolā Bristolē. Viņai pirmo reizi tika liegta atļauja septembrī atstāt nodarbību nenoteiktā dienā, kad viņa bija ģērbusies gaišas krāsas džinsos.

Šajā reizē pirmo gadu skolniecei izdevās nosegt asins traipus, jo viņai mugurā bija garš džemperis. Skola mierināja viņu un viņas māti, ka tas vairs neatkārtosies, bet oktobrī vīrietis skolotājs neļāva viņai pamest savu klasi.

Viņš teica, ka, ja viņa turpinās lūgt izmantot tualeti, viņa saņems disciplināru sodu. Māte teica: “Viņa vairākas reizes apjautājās, bet viņš nelaida viņu ārā, tāpēc viņai vienkārši bija jāsēž un atkal jāasiņo cauri drēbēm. Viņiem nevajadzētu likt jaunām meitenēm justies vainīgām, jo viņām jāiet uz tualeti un jākārto savas pamatvajadzības.”

“Tagad viņa ir nobijusies iet uz skolu, ja viņi nelaidīs viņu ārā no klases, tas nav tas, ko mums vajadzētu mācīt meitenēm.”

“The Bristol Post” laikrakstam sacīja Kothamas skolas pārstāvis: “Mēs vēlamies atbalstīt visas mūsu meitenes viņu mēnešreižu laikā. Attiecībā uz šo konkrēto incidentu mēs vairākkārt esam komunicējuši ar māti un jauno meiteni, un esam izsnieguši tualetes caurlaidi atbilstoši mūsu skolu politikai, lai tas neatkārtotos. Tualetes caurlaidi var parādīt skolotājam, lai nebūtu nepieciešams paskaidrojums. Daudzām jaunām meitenēm un zēniem, kam nepieciešama tualete ārpus nodarbībām, ir šādas caurlaides Kotemas skolā.”

“Mūsu skolēnu labklājība vienmēr ir mūsu priekšplānā, un mēs vienmēr centīsimies sadarboties ar vecākiem un aprūpētājiem, lai atbalstītu savu bērnu un skolēnu vajadzības.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment