Momo vairāk nav drauds bērniem – atklāti fakti par izaicinājumu

Kāda “A Teen Mom” zvaigzne, kas apgalvo, ka viņai ir iekšējā informācija par “Momo” izaicinājumu, jo viņa strādā YouTube, apgalvo, ka tagad tas ir prom uz labu.

Nikkole Paulun, 25, no Mičiganas, vēlējās noskaidrot situāciju un apsolīja saviem sociālo mediju sekotājiem, ka briesmīgo radījumu ir noņēmusi video koplietošanas platforma – un “dzīve atkal ir laba”.

Viņa rakstīja Facebook: “Kā cilvēks, kas strādā YouTube… Es varu jums pateikt, ka viņi jau vairāk nekā nedēļu nodarbojas ar šo “Momo” lietu.

Dienā, kad viņi par to uzzināja, viņi iesaldēja visus ienākumus, nobloķēja visus komentārus un izdzēsa tūkstošiem kanālu.

Bija ļoti viegli noskaidrot, kurš ir aiz kontiem, jo jūsu bankas konts ir piesaistīts jūsu kanālam. Visi video tagad ir manuāli jāpārskata. Momo ir prom.”

Tas notika pēc tam, kad YouTube, labdarības organizācijas un ministri teica, ka nav redzējuši nekādas liecības par “Momo” izaicinājumu, kas redzams videomateriālos, kuru mērķauditorija ir bērni.

Kompānija sāka rīkoties, kad vecāki sāka brīdināt par šo tēlu — ar sievietes galvu, ieplestām acīm un vistas ķermeni —, kas bija redzams ekrānā gan YouTube, gan YouTube bērnu klipu laikā.

Sems Bārrs, 25 gadus vecs, apgalvoja, ka viņas meitai Džemmai (5), Momo personāžs esot bērnam izskalojis smadzenes, tas licis viņai nogriezt garos matus, kamēr viņa nevainīgi vēroja cūciņu Pepu.

Foto:@Nikkolecherie

Tomēr pretēji viņas pirmajam ierakstam, Nikkole savā Facebook lapā ievietotajā video piebilda, ka bērniem vajadzētu skatīties tikai YouTube bērniem. Viņa piebilda: “Iespējams, ka Momo problēmu joprojām var atrast regulārajā YouTube, bet YouTube bērniem to nav iespējams atrast vispār.”

Bet kāds YouTube pārstāvis šodien vērsās tiesā un teica: “Pretēji, lai neizplatītos baumas, mēs neesam saņēmuši nekādus video, kuros būtu redzams vai reklamēts “Momo” izaicinājums vietnē YouTube. Šāda veida saturs pārkāptu mūsu politiku un nekavējoties tiktu izdzēsts.”

Foto: AFP

Komitejas vadītāja Andrea Leadsoma arī sacīja, ka nav apstiprinātu pierādījumu, ka “Momo” problēma apdraud bērnus. Viņa norādīja uz bērnu labdarības namiem, sakot, ka ziņojumi par kādu rēgainu figūru, kas savienota ar vēstījumiem, kas mudina uz paškaitējumu un pašnāvību, ir haoss.

Viņa teica: “Momo gadījumā organizācijas, tostarp samarieši, NSPCC un Drošāka interneta centrs ir teikuši, ka nav apstiprinātu pierādījumu, ka Momo fenomens rada draudus  bērniem.”

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment