Nilu Ušakovu atstādina no Rīgas domes mēra amata pienākumu pildīšanas

Arī Valsts kontroles revīzijas ziņojumā par Rīgas pilsētas transporta infrastruktūru atklāts pārkāpums “Rīgas satiksmes” maksas autostāvvietu grāmatvedībā – tai nav caurskatāmas uzskaites ieņēmumu izlietošanu, kas nāk no maksas autostāvvietām, kā rezultātā nav iespējams izsekot līdzi, kādiem mērķiem izlietoti apmēram 9,11 miljoni eiro.

Savā izdotajā rīkojumā Pūce minējis arī Rīgas domes un tās komiteju sēžu norises neatbilstību normatīvo aktu prasībām.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs arī pārmetis, ka uz kādu no viņa pieprasījumiem martā atbildi sniegusi domes Satiksmes un transporta lietu komiteja, nevis pats mērs. Kad Ušakovs sniedza savu paskaidrojumu, to pārskatot, Pūce konstatēja, ka

“domes priekšsēdētājs apzināti un mērķtiecīgi pieļāva likuma “Par pašvaldībām” 94.1 pantā ietverta pienākuma neizpildi un, nesniedzot atbildi personīgi, pārkāpa normatīvā regulējuma prasības”.

Pūce rīkojumā raksta, ka brīdī, kad tiek konstatēts demokrātijas un tiesiskuma apdraudējums, ir jāreaģē atbilstoši situācijai, lai novērstu apdraudējumu:

“Domes priekšsēdētāja Nila Ušakova atstādināšana ir nepieciešama, lai, sodot Nilu Ušakovu, nodrošinātu sabiedrības interešu un tiesību ievērošanu un radītu sabiedrībā apziņu, ka valsts aizsargā indivīdu intereses un tiesības, veicina politiskās un tiesiskās kultūras izaugsmi, personu atbildības un tiesiskās kārtības noturību, kā arī tiek reaģēts uz pieļautiem tik būtiskiem normatīvo aktu pārkāpumiem. Vienlaikus atstādināšana ir nepieciešama, lai nodrošinātu [Rīgas] domes turpmāku tiesisku darbību lēmumu pieņemšanā un nepieļautu turpmāku normatīvo aktu pārkāpumus un kompetento institūciju prasību nepildīšanu, tādējādi vairojot tiesisko nihilismu”.

 

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment