No šī datuma skolās sāks Covid-19 ātro antigēna paštestu izmatošanu

Laboratorijas piegādās paštestus šai un nākamai nedēļai, skaidro ministrijā.

No 1. klases līdz 3. klasei 21. novembrī tiks saņem viens testa komplektu testēšanai mājās. No 4. klases līdz 12. klasei skolēni saņems divus komplektus testēšanai mājās 17. novembrī vai 18. novembrī, un pirms atgriešanās skolā – 21. novembrī.

IZM akcentē, ka paštestus veiks arī vakcinētie un pārslimojušie (ja kopš inficēšanās ar Covid-19 pagājis vairāk par sešām nedēļām), gan nevakcinētie skolēni.

Ministrijā arī norāda, ka skolas, kurām pēc grafika laboratoriskā testēšana paredzēta ceturtdienā un piektdienā, laboratorijas skrīnings 18.novembrī un 19. novembrī nenotiks. Skolēni paštestus veiks mājās – no 1. līdz 3. klašu skolēni 21. novembrī un 4. līdz 12. klašu skolēni veiks vienu paštestu 17. novembrī un otru 21. novembrī.

Tajās pašvaldībās, kurās 15., 16. novembrī un 17. novembrī mācības klātienē nenotiks, skolēni nesaņems paštestu komplektus. Viņiem paštests būs jāveic 22. novembra rītā pirms mācību sākšanās.

Lasi vēl: Tatjana Borša atklāj, vai 2022. gadā dzīve atgriezīsies normālā stāvoklī

No 22. novembra līdz 26. novembrim laboratoriskais skrīninga tests notiks pēc esošā grafika (to neveiks vakcinētajiem un pārslimojušajiem). Testa rezultāti būs derīgi arī interešu izglītības apmeklēšanai.

No 1.-3. klasēm paredzēts viens laboratoriskais skrīninga tests un viens paštests mājās un 4.-12. klasēm viens laboratoriskais skrīninga tests viens paštests skolā. Paštestus veiks gan vakcinētie, gan nevakcinētie bērni, gan pārslimojušie (ja kopš inficēšanās ar Covid-19 pagājis vairāk par sešiem nedēļām).

Ja 22. novembrī skolā veiktajam paštestam būs pozitīvs rezultāts, tad mājas karantīnu ievēros tikai skolēns, kuram ir pozitīvais testa rezultāts. Pārējie klases biedri turpinās mācības klātienē, ja testēšana ir notikusi epidemioloģiski drošos apstākļos – individuāli un neatrodoties vienā telpā ar citiem ilgāk par 15 minūtēm.

Pedagogiem un darbiniekiem novembrī paštesti netiks veikti. Ziņo portāls -jauns.lv

Lasi vēl: Krievija nosūta desantniekus uz mācībām pie Polijas robežas Baltkrievijā; Lūk, ko tas nozīmē!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment