Norvēģu tūriste mirst ceļojuma laikā Filipīnās pēc tam, kad viņu sakoda noklīdis, “mīlīgs” kucēns

Foto: Aftenposten

Britu raidsabiedrība BBC ziņo par kādu norvēģu tūristi, kas mirusi ceļojuma laikā Filipīnās no visai “piemīlīga” kucēna koduma. Sunītim esot bijusi trakumsērga. 

24 gadus vecā Birgite Kalestada sava atvaļinājuma laikā kopā ar draugiem nolēma aizceļot uz Filipīnām. Situācija sākumā šķitusi pavisam nevainīga, kad jautrā kompānija redzēja uz ielas klaiņojošu sunīti. Kucēns šķitis tik piemīlīgs, ka visi kopīgi nolēmuši to paņemt līdzi uz vietu, kur viņi mitinājās. Tur arī “mīlīgais” kucēns sakodis Brigiti.

Tas vēl nav oficiāls spriedums, taču šobrīd tiek uzskatīts, ka kucēns bija inficējies ar trakumsērgu, vēsta BBC.

Foto: BIRGITTE KALLESTAD

Kad jaunā sieviete bija atgriezusies mājās, viņa saslima, taču pēc tam slimnīcā nomirusi. Norvēģijai šis ir pirmais atgadījums 200 gadu laikā, kad cilvēks mirst trakumsērgas dēļ.

Ģimenes paziņojumā sacīts:

 

“Mūsu dārgajai Birgitei ļoti patika dzīvnieki. Mums ir bail, ka tas varētu notikt arī ar citiem cilvēkiem, kuriem ir silta sirds.”

 

Cilvēki var izārstēties no trakumsērgas, taču tikai tādā gadījumā, ja tā tiek konstatēta un ārstēta laicīgi. Ja to atklāj jau par vēlu, tad tā var izraisīt dzīvībai bīstamu infekciju cilvēka smadzenēs un nervu sistēmā. Trakumsērga nav sveša visā pasaulē, no tās katru gadu mirst tūkstošiem cilvēku – galvenokārt Āzijā un Āfrikā.

Avots: jauns.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment