Pēc pasaulē populāro “Fisher-Price” zīdaiņu šūpuļkrēslu izmantošanas miruši 32 mazuļi

Ziņu medijs BBC ziņo par pasaulē ļoti atpazīstamo bērnu preču ražotāja, Amerikāņu uzņēmuma “Fisher-Price” neveiksmi – no pārdošanas ir atsaukti bērnu šūpuļkrēsli, kuru dēļ gājuši bojā 32 zīdaiņi. Šis uzņēmums ir arī populārs Latvijā.

Kopš 2009. gada, kad tika sākti ražot  Rock ‘n Play krēsliņi, kopumā ir jau miruši 32 zīdaiņi. Ārvalstu mediji ziņo, ka šo letālo atgadījumu dēļ ir nepieciešams atsaukt šūpuļkrēslu ražošanu.

Par zīdaiņu krēsliņu atsaukšanu piektdien informējusi ASV Patēriņa preču drošības komisija.

Foto: .consumerreports.org

Uzņēmums preci atsauca brīvprātīgi, taču tas joprojām ir pārliecināts, ka šūpuļkrēsliņi ir droši lietošanai. Fisher-Price paziņojumā vēsta:

“Lai gan mēs esam pārliecināti par visas mūsu produkcijas drošību, ņemot vērā ziņojumus par gadījumiem, kad produkcija netiek izmantota atbilstoši lietošanas instrukcijai un drošības brīdinājumiem, mēs, sadarbībā ar Patēriņa preču drošības komisiju, esam nolēmuši, ka brīvprātīga preces atsaukšana no tirgus būs labākā rīcība šajā gadījumā”. 

 

Komisija ir izvērtējusi, ka 10 no visiem gadījumiem bērni miruši pēc tam, kad krēsliņā, neesot piesprādzēti, apvēlušies uz vēdera, un visi mazuļi bijuši vecāki par 3 mēnešiem, ziņo portāls Jauns.lv.

Uzņēmums brīdina vecākus, ka krēsliņos drīkst likt bērnus, kas vecāki par 3 mēnešiem. Kopš negadījumu skaita uzzināšanas, vecāki atsaukuši 4,7 miljoni krēsliņu pasūtījumus.

Tāpat vecākus aicina nekavējoties pārtraukt izmantot  Rock ‘n Play šūpuļkrēsliņus un sazināties ar kompāniju, lai atgūtu atpakaļ naudu par pasūtīto preci.

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment