Pusaudža nāvē apsūdz Dobeles novada pašvaldības deputātu Eihmani (ZZS) un viņa dēlu

FOTO: LETA

Aģentūra LETA informē, ka Zemgales rajona tiesai Jelgavā prokuratūra nodevusi krimināllietu par Dobeles novada deputātu Viktoru Eihmani no ZZS un viņa dēlu Ervīnu par kāda 17 gadus veca zēna nāvi, pie kuras abi esot vainojami. 

Lietā apsūdzēts 1949.gadā dzimušais Viktors Eihmanis un viņa dēls Ervīns Eihmanis. Viktoram celta apsūdzība par to, ka viņš pārkāpa darba aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu prasības, būdams uzņēmējsabiedrības vadītājs, kas atbildīgs par šo noteikumu ievērošanu, kā rezultātā iestājās cilvēka nāve. Savukārt Ervīns pārkāpa darba aizsardzību reglamentējošo normatīvo aktu prasības, būdams uzņēmējsabiedrības vadītājs, kas atbildīgs par šo noteikumu ievērošanu un tas izraisīja miesas bojājumus ar veselības traucējumu.

Portālā “tiesas.lv” pieejamā informācija liecina, ka Eihmaņus tiesās 2020.gada 16.janvārī plkst.10. Saskaņā ar Krimināllikumu Viktoram Eihmanim draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska, neminot personu vārdus, informēja, ka saskaņā ar apsūdzību divu Dobeles novada zemnieku saimniecību īpašnieki noslēdza darba līgumus ar diviem strādniekiem, no kuriem viens bija nepilngadīgs.

Taču zemnieku saimniecību īpašnieki savus darbiniekus nebija pietiekami informējuši par drošu darbu veikšanu.

 

Nākošajā lappusē lasi, kāpēc mira nepilngadīgais puisis

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment