“Rimi” autostāvvietā aizdegas automašīna, kurā atrodas mazs bērns

FOTO: Bilde ar ilustratīvu nozīmi

Atgadījums noticis Ķekavas novadā Rimi A7 autostāvvietā. Kāda māmiņa pat nespēja iedomāties, ka brīdī, kamēr viņa aizies iepirkties uz veikalu, atstājusi mašīnā vienu pašu savu četrus gadus veco bērnu, aizdegsies mašīna un salonā mutuļos spēcīgi dūmi.

Sociālajos tīklos aculiecinieki rakstījuši, ka tad, kad auto bija aizdedzies, tā liesmas nodzēst spējuši tikai ugunsdzēsēji. Notikuma vietā bija ieradušies gan glābēji, gan mediķi.

Aculiecinieki zinājuši stāstīt, ka bērnam varētu būt 5 – 6 gadi, taču bērns esot bijis tikai 4 gadus vecs. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša atklāj, ka mediķi par bērna dzīvību un veselību cīnījušies aptuveni pusstundu. Mazam bērnam degšanas procesā radušās vielas,  tvana gāze un citas ir veselībai daudz kaitīgākas un tās var atstāt nopietnas problēmas vai pat var beigties letāli.

Glābēji secina, ka uzliesmojums radies īssavienojuma dēļ. Sākotnēji salonā izveidojies spēcīgs piedūmojums, taču brīdī, kad ieradās ugunsdzēsēji, aizmugurējais sēdeklis jau dedzis aptuveni kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji atklāj, ka dienā saņem vismaz vienu vai pat divus izsaukumus par degošām automašīnām, neskaitot tās, kas aizdegušās avārijas dēļ. Bieži ir arī gadījumi, kad aizdegas pavisam jauni transportlīdzekļi daudzās elektronikas dēļ. Šajā traģiskajā notikumā cietusi automašīna “Volvo XC60”.

Ja arī auto neaizdegas, tas ātri uzkarst. Vecākiem īpaši jāpiedomā par bērnu atstāšanu automašīnā karstajā laika periodā, jo tad bērna ķermenis ātri sakarst. Zīdaiņiem pārkaršana ir visbīstamākā, jo vēl nav nostabilizējusies termoregulācijas sistēma. Pārkaršanai arī var būt smagas sekas un pat letāls iznākums, ziņo portāls Skaties.lv.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment