Seši ugunsdzēsēji, kas piedalījās Parīzes Dievmātes katedrāles glābšanā, apsūdzēti par grupveida izvarošanu

Foto: Backgrid : Getty

Seši Parīzes ugunsdzēsēji, kuri tika uzskatīti kā “varoņi” pēc Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēka likvidēšanas, tiek izmeklēti, pamatojoties uz apsūdzībām par grupveida izvarošanu pilsētas ugunsdzēsēju namā.

Parīzes prokuratūra paziņoja, ka aizdomās turētie ir nonākuši apcietinājumā kā daļa no tiesas izmeklēšanas par grupveida izvarošanu vai nozieguma nenovēršanu. Seši no tiem tika uzrādīti tiesnesim pirmdien. Tiesnesis visus nosauca par “atbalstošiem lieciniekiem” lietā, norāda prokuratūra.

Saskaņā ar Francijas tiesību aktiem īpašais statuss nozīmē, ka prokuroriem ir pamats uzskatīt, ka vīrieši bijuši vairāk nekā vienkārši liecinieki un bijuši iesaistīti pārkāpumos, bet viņiem nav pietiekamu pierādījumu, lai iesniegtu apsūdzības. Pēc tam šos sešus atbrīvoja, gaidot turpmāku izmeklēšanu.

Foto: Backgrid
Foto: REX

Parīzes Ugunsdzēsības brigādes pārstāvis Gabriels Pluss sacīja, ka visi aizdomās turamie ir atstādināti un apsūdzības ir “pret Parīzes ugunsdzēsēju atbalstītajām vērtībām, kurām jābūt priekšzīmīgām”.

Kāda policijas amatpersona sacīja, ka kāds norvēģu students sestdien iesniedzis sūdzību par iespējamu izvarošanu kādā ugunsdzēsēju depo Parīzes dienvidu rajonā. Francijas laikraksts “Le Parisien” ziņoja, ka sieviete paziņojusi policijai, ka viņai bijis dzimumsakars ar vienu ugunsdzēsēju, bet pēc tam viņu izvarojuši vairāki citi.

Apsūdzība nāca tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Parīzes ugunsdzēsēji tika saukti par varoņiem par to, ka visu nakti centās glābt Parīzes Dievmātes katedrāli no postoša ugunsgrēka.

Parīzes ugunsdzēsēji ir Francijas armijas locekļi.

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment