Šļirces, asi priekšmeti un antisanitāri apstākļi – jauniete publicē fotoattēlus no savas skarbās bērnības

FOTO: Imgur
FOTO: Imgur

 

Kurš fotografēja uzņemtās bildes?

Tobrīd, kad tika uzņemtas fotogrāfijas, nu jau 17 gadus vecās meitenes brālim bija 16 gadi. Ar šiem fotoattēliem viņš vērsās pēc palīdzības pie skolotājas, kas pēcāk par situāciju likusi zināt bērnu tiesību aizsardzības iestādēm, kas arī vēlāk pieņēmušas lēmumu bērnus pārvietot uz viņiem draudzīgāku un drošāku dzīvesvietu.

Kā jau tam būtu jābūt – mātei tika atņemtas aprūpes tiesības.

Kad tiesību aizsardzības iestādes rīkojušās, visi pieci bērni tika nogādāti bērnunamā, kur pēc tam fotoattēlu publicētāja 9 gadu vecumā tika adoptēta un devusies ar jaunajiem vecākiem dzīvot uz citu štatu.

Sociālo tīklu lietotāji, kas redzējuši briesmīgos dzīves apstākļus, bijuši sašutuši. Daži pat apšaubīja, ka pie šļircēm guļošajam mazulim varētu būt gads un seši mēneši, meitene izteicās, ka varot kļūdīties ar vecumu, taču visi bērni jau kopš dzimšanas ir bijuši vārgi, jo katrā grūtniecības laikā māte diendienā lietojusi alkoholu, narkotikas un cigaretes.

FOTO: Imgur
FOTO: Imgur

Meitene izraisīja lielu sabiedrības interesi, tāpēc uzdots arī jautājums, kādas ir viņas sajūtas atskatoties uz iemūžinātajām, nepatīkamajām atmiņām. Jauniete ir pozitīvi noskaņota sakot:

“Lai cik dīvaini tas nebūtu, man īstenībā patīk šīs bildes! Tās man atgādina to, cik tālu esmu tikusi un, cik daudz man vēl ir priekšā.”

 

Abi piecu bērnu vecāki nu jau ir devušies mūžībā. Māte savu atkarību nebija pārvarējusi un narkotikas lietojusi līdz pat savai nāves dienai. Tēvam neesot bijusi narkotisko vielu atkarība, taču arī viņa vairāk nav šai saulē.

Šodien 17 gadus vecā meitene var lepoties ar saviem sasniegumiem dzīvē – viņai rūp cilvēki, tāpēc izvēlējusies strādāt par glābēju, arī savas skolas gaitas turpinās koledžā, kurai pati sakrājusi naudu. Brālis, kas rīkojās un devās pie skolotājas ar lūgumu palīdzēt, nu jau ir laimīgs ģimenes cilvēks, kuram ir mīloša sieva gaidībās un vēl 3 bērniņi.

Visi ģimenē izauguši par labiem un izpalīdzīgiem cilvēkiem, jo arī vecākā māsa Džara, kas bija galvenā māsas auklīte, 23 gadu vecumā ir saņēmusi Bakalaura grādu bērnu aprūpes zinātnes jomā, papildu strādājot ar bērniem, kuriem ir autisms.

Pati meitene atklāj, ka viņa kādreiz sev vēlētos bērnus, taču priekšroku viņa dotu adopcijai.

Avots: jauns.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment