Sociālo tīklu lietotāji sēro – miris pasaulē slavenākais kaķis – Grumpy Cat

FOTO: Getty

Nīgrais kaķis ir kaķis, kas, pateicoties viņas “skābajai” sejai, iedvesmoja vairākus interneta mīmus. Šī ir skuja vēsts sociālo tīklu lietotājiem, jo kaķis ir miris septiņu gadu vecumā.

Kaķene, kuru saimnieki sauca par Tardara Mērci, pārcieta urīnceļu infekciju, kas bija “pārāk barga, lai to uzveiktu”.

Nīgrā kaķa saimnieki šodien paziņoja, ka viņu mīlule ir mirusi otrdien, 14.05. Kaķenes bilde iedvesmoja internetu pēc tam, kad viņas pirmā bilde tika ievietota vietnē “Reddit” 2012. gada septembrī.

FOTO: AP
FOTO: Getty
FOTO: AP

Tiek lēsts, ka viņas “skābā” sejas izteiksme ir izpelnījusies viņas īpašniecei, Tabatai Bundesenai, aptuveni $100 miljonus. Šī kaķenīte izskatījās kropla, jo viņas seja patiesībā bija deformēta.

Nīgrā bija piedzimusi ar kaķu pundurismu, kas ne tikai padarīja viņu ļoti, ļoti mazu, piešķīra viņai apakšžokli. Viņas ģimenes izplatītajā paziņojumā bija teikts:

 

“Mēs esam neiedomājami salauzti, lai paziņotu par mūsu mīļotā Nīgrā kaķa zaudējumu. Neskatoties uz rūpēm no izcilāko speciālistu puses, kā arī no viņas ļoti mīlošās ģimenes, kaķenei radās komplikācijas no nesenās urīnceļu infekcijas, kas viņai diemžēl kļuva pārāk grūta, lai to uzveiktu. Viņa mierīgi aizgāja prom otrdienas, 14. maija, rītā, mājās, mātes Tabatas rokās. Papildu tam, ka Nīgrā kaķene bija mūsu bērns un lolots ģimenes loceklis, viņa ir palīdzējusi miljoniem cilvēku smaidīt visā pasaulē pat tad, kad laiki bija grūti. Viņas gars turpinās dzīvot cauri saviem faniem visur.”

 

Šī globālā sensācija drīz vien kļuva slavena pati par sevi un lika viņas īpašniekiem par miljoniem dolāru pārdot grāmatas, preces un filmu. Tabata teica, ka viņa pameta savu viesmīles darbu jau vairākas dienas pēc tam, kad attēls kļuvis globāls, un pirmo divu gadu laikā kaķene saviem īpašniekiem nopelnīja 64 miljonus sterliņu mārciņu.

 

Avots: metro.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment