Šokējoši ievainojumi: četrus mēnešus vecs mazulītis pie ļauna pāra rokām, kas lauzis 28 no viņa kauliem, ieskaitot ceļgalus, potītes, ribas un roku – abi kā pāris tiek ieslodzīti uz astoņiem gadiem

Pārim ir piespriest astoņu gadu cietumsods par 28 kaulu lūzumu nodarīšanu četrus mēnešus vecam mazulim.

Ādams Džendrzeczaks (32), un viņa partnere Aleksandra Kopinska (22) lauza ceļgalus, potītes, ribas un roku mazajam puisēnam dzīvoklī Braitonā. Šis pāris slēpa pāridarījumus, nedēļām ilgi mēģinot noslēpt bērnu no ārstiem, atstājot viņu milzīgās sāpes. Viņi meloja ārstiem Karaliskajā Saseksas apgabala slimnīcā par puisēna ciešanām un viņa šausminošo ievainojumu cēloņiem.

Šodien Hove Crown Court tiesnese Kristīne Hensone apcietināja abus, sūdzot viņus tiesā par to, ka viņi izrādījuši “nežēlīgu cietsirdību pret mazu bērnu”, ziņo mediji The Argus.

Džendrzeczaks ir iepriekš sodīts 2011. gadā par vardarbību ģimenē.

Viņa attiecības ar Kopinska tika raksturotas kā “kontrolēšana” un “augsta līmeņa dusmas”.

Foto: DailyMail

Pāridarījums nāca gaismā 2017. gada februārī, kad zēnu aizveda uz slimnīcu ar lauztu roku. Policija arestēja pāri, kurš apgalvoja, ka bērns paklupis uz pacelta paklāja stūra.

Raiens Rihters, lietas ierosinātājs, paskaidroja: “Tad atklājās, ka viņam ir vēl vairāki un plaši ievainojumi, tostarp 20 lūzumi ribās, lūzumi uz abiem ceļgaliem un lauztas abas potītes. Ekspertu pierādījumi liecināja, ka ievainojumus izraisījis ievērojams spēks.”

Foto: DailyMail
Foto: DailyMail
Foto: DailyMail

Pediatrijas medicīnas eksperti sniedza pierādījumus par to, kā varētu būt radušies ievainojumi, aprakstot griezīgu kustību un saspiešanas spēku. Viņi konstatēja, ka lūzumi radušies laikā no četrām līdz sešām nedēļām pirms bērna nogādāšanas slimnīcā.

Policija vēlāk atklāja, ka bērns necieš no ilglaicīgām fiziskām problēmām: “Šī lieta atbalsosies visiem, kas par to dzirdēs, un es ar prieku ziņoju, ka bērns attīstās labi, un viņa attīstību neierobežo savainojumi, ko viņš guvis tik agrā vecumā.”

Sākotnēji Džendrzeczaks noraidīja advokātu bez prakses, uzstājot, ka notiesāšanai būtu jāsagaida viņa advokāta ierašanās no Polijas. Taču, kad tiesnesis atteicās un lūdza, lai vīrieti tiesā pārstāv Braiens Šovs – tikai Džendrezeczaks pirms tiesas sēdes atteicies runāt ar Šova kungu, tāpēc viņš nevarēja rīkoties viņa vārdā.

Tad notiesātais apgalvoja, ka viņu “diskriminēs” par to, ka viņam nav sava advokāta.

Tiesnesis Hensons pastāstīja, ka Džendrzeczaks uzskata sevi par “upuri”, piebilstot, ka viņam ir “pilnīga necieņa pret bērnu un viņa ievainojumi”.

Tiesnesis apsūdzētajam piebilda: “Jūs neesat izrādījis ne mazāko nožēlu.”

Bērna māte Kopinska (22) tika raksturota kā “pasīva un atturīga” un neiesaistījās ar profesionāļiem, kad viņi jautāja, vai viņa bijusi vardarbības upuris ģimenē.

Foto: DailyMail

Marks Keslers (Mark Kessler) norādīja, ka eksperti uzskata, ka viņa izskatījās pēc tādas, ka rūpējas, taču norādīja, ka viņa ir “gļēva”. Tiesnesis pastāstīja, ka viņa “joprojām nav gribējusi atzīt, kāds kaitējums nodarīts mazulim viņas uzvedības dēļ”.

Tiesnesis Hensons secināja: “Tas bija rupjš uzticības pārkāpums. Mazulim nebija nekādu patoloģiju vai slimību, kas varētu novest pie šīm traumām. Tās nebija nejaušas, tās tika tīši izraisītas un bija nepieciešams ievērojams spēks, lai tās radītu. Tās būtu izraisījušas milzīgas sāpes. Šīs sāpes jums abiem būtu acīm redzamas. Jūsu nodarītie ievainojumi bija patiešām briesmīgi un liecināja par nežēlīgu rīcību pret mazu bērnu, gandrīz neticami.”

Abiem tikai piespriest astoņu gadu ieslodzījums par uzbrukumu bērnam vai bērna atstāšanas novārtā un viņa ciešanām, kā arī par to, ka nodarīja vai ļāva bērnam ciest smagu fiziskas sāpes.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment