Trīsgadīgs bērns Spānijā mirst no vietējās Jaungada tradīcijās – vīnogu ēšanas

Spānijā viena no Jaungada tradīcijām ir sākoties pusnaktij, pēc katra pulksteņa sitiena jāapēd viena vīnoga, taču šī tradīcija kādai ģimenei nesusi traģēdiju, atņemot dzīvību trīsgadīgam dēlam. 

Kādā Ekvadoras imigrantu ģimenē, kas dzīvo Hihonā, Spānijā, vecāki iespringuši uz tradīciju īstenošanu, sitot pusnaktij, steigā dodot trīsgadīgajam bērnam vīnogas, taču viņi paši neapzinājās situācijas bīstamību un tās sekas. Par atgadījumu policijai paziņoja paši vecāki, kuri paziņoja par bērna kritisko stāvokli – bez pulsa un elpas. Policija  bērnu nogādājuši līdz slimnīcai, kur ārsti stundu cīnījās par bērna dzīvību, taču pūles nevainagojās panākumiem.

Vietējais spāņu ziņu portāls raksta, ka aizrīšanās ar vīnogām ir trešais biežākais letālais nāves gadījums bērnu vidū. Pirmajā vietā ir aizrīšanās ar saldumiem vai hotdogiem.

Bērniem līdz piecu gadu vecumam ir mazāki elpceļi un zobi, tāpēc tieši šo vecumu bērni ir pakļauti lielākam aizrīšanās riskam ēdot. Vīnogu gludā virsma ir vaininieks tam, ka tās pilnībā nobloķē elpceļus un ir grūti tās atklepot.

Ausu degunu un rīkles asociācijas jau gadiem ilgi ir brīdinājušas, ka vīnogas norīšana uz katra pulksteņa sitiena pusnaktī nav bez riska. Viņi ir ziņojuši cilvēkiem, ka šīs tradīcijas īstenošanai labāk ir pirkt vīnogas bez kauliņiem vai pat tās nomizot, un ieturēt lielākas pauzes starp katru vīnogu, lai atvilktu elpu un vieglāk tās norītu. Augsts aizrīšanās risks arī pastāv cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem.

Avots: thelocal.es

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment