Tuvojas bīstams asteroīds, kurš varētu satriekties ar Zemi; kosmosa aģentūra izziņo konkrētu sadursmes datumu

Foto ar ilustratīvu nozīmi

 

“International Business Time” vēsta, ka Eiropas kosmiskā aģentūra (ESA) ziņo par bīstamu asteroīdu, kura lielums mērāms futbola laukuma lielumā. Tiek prognozēts, ka 2019. gada septembrī tas varētu ietriekties Zemē.  

ESA informē, ka iespējamība, ka milzīgais asteroīds satrieksies ar Zemi ir 1:7 000, taču kosmosa aģentūra atzīst, ka tas ir ceturtais bīstamākais objekts netālu no zemes, kas iespējams var pietuvoties bīstami tuvu Zemei.

Bīstamajam objektam tika dots nosaukums – 2006 QV89. Tiek ziņots, ka šobrīd asteroīds atrodas 4,2 miljonu jūdžu attālumā.

2019. gada 9. septembrī asteroīds varētu satriekties ar mūsu planētu, taču zinātnieki ir aprēķinājuši, ka sadursme varētu nemaz nenotikt un bīstamais objekts palidotu garām zemei 6,7 miljonu kilometru attālumā.

Joprojām vēl ir asteroīdi, kuri apdraud mūsu planētu. Kosmosa aģentūras pirmajā vietā ierindojas 2010 RF12, kas satriekties ar Zemi varētu 2020. gada 23. septembrī.

2010 RF12 pagaidām vēl ir lielā attālumā no Zemes, taču 2095. gada prognozes nav labas, jo bīstamais asteroīds varētu iznīcināt visu planētu un dzīvību uz tās.

ESA uzmanīgi izseko 870 asteroīdus, kuri šobrīd atrodas kosmosā.

 

Avots: Apollo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment