Ukrainā tēvs piekauj meitiņu un viņas mirstīgās atliekas sadedzina krāsnī

FOTO: east2west news

Ukrainā aizturēts vīrietis uz aizdomu pamata par piecgadīgas meitenītes nogalināšanu, iemetot viņu ugunī. 50 gadus vecais Pāvels Makarčuks tiek apsūdzēts par savas meitas Darinas piekaušanu, kā rezultātā viņa nokritusi uz grūdas un atsitusi galvu.

Pēc tam viņš it kā nolēma “slēpt savu noziegumu”, sagriežos meitenes ķermeni gabalos un sadedzinot viņu krāsnī, paziņoja policija. Reģionālās policijas komandieris Zhitomīrā, Artjoms Lisogors teica:

 

“Bērns nokritis un atsities ar galvu pret slieksni. Meitene atslēdzās un neatguvās. Tēvs nolēma slēpt šo noziegumu, tāpēc bērns tika ielikts krāsnī un sadedzināts.”

 

FOTO: east2west news
FOTO: east2west news

 

Tagad uzsākta slepkavības izmeklēšana, deviņus mēnešus pēc tam, kad meitene tika nogalināta. 41 gadu vecā Makarčuka sieva arī tikusi apcietināta uz aizdomu pamata par to, ka ir zinājusi par slepkavību.

Kad viņu mājās ieradās policija, pāris, iespējams, apģērbis trīs gadus veco dēlu meitenes drēbēs, lai liktos, ka Darina vēl ir dzīva.

Darina dzīvoja kopā ar audžuģimeni vismaz divus gadus un tikai trīs mēnešus pirms viņas nāves tika atdota saviem bioloģiskajiem vecākiem.

Policija teikusi, ka vecāki, kuriem ir vēl trīs bērni, atzinušies mēģinājumā piesegt Darinas nāvi un atzinušies, ka viņa iemesta krāsnī.

FOTO: east2west news
FOTO: east2west news

Vārdā nenosauktā māte policijai pastāstījusi, ka pēc bērna pagrūšanas viņas vīrs mēģinājis meitenei sniegt “mākslīgo elpošanu”, taču viņa nav reaģējusi. Pēc tam viņš iededza plītī uguni un “aiznesa viņas apdedzinātās mirstīgās atliekas uz upi”, kur tās joprojām nav atradušās. Policijas preses pārstāvis Aleksandrs Radčenko sacīja:

 

“Mēs darām visu iespējamo, lai pārbaudītu informāciju un noskaidrotu visus apstākļus.”

 

Lietā ir vēl notikumi kas jāņem vērā, jo policija sūdzējusies, ka vietējie sociālie aktīvisti veiksmīgi rīkojuši kampaņu, lai meitene tiktu atdota savai bioloģiskajai ģimenei prom no mīlošas audžumājas.

FOTO: east2west news

Audžumāte Natālija Kobernika bija centusies atcelt šo spriedumu, argumentējot, ka tajā ģimenē par Darinu nepienācīgi rūpētos, bet viņai tika teikts, ka Makarčuks ir “uzticams un normāls” vecāks.

Viņa apsūdzēja varas iestādes par bērna ievietošanu ģimenē, kur viņai draud ļaunprātīga izmantošana. Makarčukam tagad draud līdz pat 15 gadiem cietumā, ja viņu notiesās par slepkavību. Viņa pārējie bērni tagad ir pie aizbildņiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment