UZMANĪBU! Parādījusies jauna spēle, kuras dēļ bērni izdara pašnāvības vai nodara ļaunumu citiem

Foto: Heart Radio

Interneta vidē bērni mūsdienās uzturas ļoti bieži, tāpēc psihiski nelīdzsvaroti cilvēki atrod aizvien jaunus veidus, kā ietekmēt bērnu prātus. Šoreiz tas ir kāds tēls Momo, kurš var parādīties gan kādā bērna Youtube izvēlētā video, gan uzrakstīt aplikācijā Whatsapp, mudinot bērnus izdarīt pašnāvību vai nodarīt ļaunumu kādam citam.

Momo Challange ir Whatsapp pašnāvību spēle, kuras dēļ vairāki bērni jau ir izdarījuši pašnāvību. Momo tēls ir atbaidošs – ar lielām acīm un negantu, platu smaidu. Tēla bilde kāda skulptūra, kas izstādīta mākslas galerijā Tokijā, Japānā.

Foto: The Sun

Ir ziņots, ka šīs spēles veidotājs/-i sūta uz bērnu telefoniem vardarbīgas bildes un liek pildīt viņa uzdoto uzdevumus. Ja uzdevumi netiek pildīti Momo draud nogalināt ne tikai pašu bērnu, bet arī ģimeni un tuviniekus.

Ziņas par šo ļauno un vardarbīgo spēli jau ir nonākušas līdz Latvijai, un cilvēki sociālajos tīklos aktīvi dalās ar ziņām, lai pasargātu ikvienu bērnu un ģimeni. 24 stundu laikā šī spēle ja ir pāršalkusi pasauli, par to tiek stāstīts ziņās un internetā.

BĒRNIEM: Kā pateikt nē

“NĒ” ir jāsaka ar pārliecību. Tā ir bērna izvēle nedarīt to, ko Momo pavēl, nedarīt to, kas liek justies apdraudētam un neērti.

VECĀKIEM: Kā pasargāt savus bērnus

Vecākiem būtu jāapsēžas un mierīgi jāaprunājas ar bērnu par visiem iespējamajiem gadījumiem, ar kādiem var nākties saskarties interneta vidē. Vecākiem ir jāpaskaidro bērnam, ka ir jābrīdina par jebkuru svešu personu, kas vēlas uzsākt komunikāciju.

Kāds Facebook lietotājs, Latvijas pilsonis, brīdina, ka Youtube video laikā šis tēls var parādīties tikai klipa vidū vai beigās, kad vecāki vairāk nepievērš uzmanību, jo klipa sākums ir pavisam nevainīgs, draudzīgs un nekaitīgs.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Matīss</cite>

    Bētniem nav ko darīt internetā! Vecāki, sniedziet saviem bērniem normālu bēttnību, nevis łaujiet visu dienu sēdēt pie datora, tad arī nebūs pašnāvības un viss pārējais!

Leave a Comment