Vai vecāki domā ar galvu? Aculiecinieks katru dienu redz šādu bērna dzīvību apdraudošu skatu

FOTO: Skaties.lv

Kāda BezTabu skatītāja un aculiecinieka redzeslokā jau vairākkārt ir nonācis kāds motocikla vadītājs, kurš līdzi vadā bērnu, taču nepavisam pieņemamā veidā. Aculiecinieks uzskata, ka transportlīdzekļa vadītājs rīkojas bezatbildīgi, šādi vadājot apkārt bērnu, kuram neesot arī atbilstoša aprīkojuma – gan ķiveres, gan apģērba.

Pats aculiecinieks šo nepieļaujamo situāciju komentē šādiem vārdiem:

 “Ar vēju aizpūstas pēdējās smadzeņu šūnas? Vai tad likumdošanā nav atrunāts pasažiera vecums?
Atkārtošos, ka šāds skats tiek novērots regulāri, un pagriezienā “tēvs” knapi noturēja mazo pusi.”

 

Savādi, taču likumdošanā tik tiešām nav atrunāts pasažiera vecums, taču CSDD pārstāve Ieva Bērziņa paskaidro, ka bērnus ir atļauts pārvadāt ar motociklu, taču tas esot jādara droši, neapdraudot bērna dzīvību:

“Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka aizliegts pārvadāt bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 cm ar motociklu, izņemot gadījumus, ja bērns var noturēt līdzsvaru un aizsniegt kāju atbalstus, vai sēž uz viņa vecumam un svaram atbilstoša sēdeklīša.”

 

Papildu bērna drošībai ir jāievēro ne tikai CSDD pārstāves minētie noteikumi, bet arī tas, ka mazajam nepieciešama gan transportlīdzeklim atbilstoša aizsargķivere, gan tērps. Konkrētajā situācijā bērnam galvā ir ķivere, taču tā vairāk līdzinās tādai, kuru izmanto dažādos izklaižu parkos vai skeitparkos.

 

Nākošajā lappusē lasi, kādi drošība noteikumi vēl ir jāievēro, pārvadājot pasažierus uz motocikla

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment