Vai vecāki domā ar galvu? Aculiecinieks katru dienu redz šādu bērna dzīvību apdraudošu skatu

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis saka, ka viņam kā trīs bērnu tēvam diez vai šāda doma vispār ienāktu prātā:

 

“Man kā trīs bērnu tēvam diezvai prātā ienāktu doma pārvadāt tik mazu bērnu. Vadoties pēc fotogrāfijas, pieļauju, ka bērns ir mazāks par 150 cm, iespējams, ka formāli prasības tiek ievērotas, proti, ar kājām viņš var aizsniegt šos te kāju balstus. Jautājums, vai viņš var noturēt līdzsvaru, ir diskutabls jautājums.”

 

Krapsis vērš uzmanību, ka papildu iepriekšminētajiem nosacījumiem ir virkne citu, kuri motociklam aizmugurē sēdošajam pasažierim būtu gan jāzina, gan jāņem vērā: “Jāsaprot, ka motociklam, griežoties pa labi vai pa kreisi, arī bērnam ir jāturpina šī te kustība līdzi vadītājam, viņš nevar liekties pretējā virzienā.” 

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks aicina šādā veidā neeksperimentēt un neriskēt ar sev tuvu cilvēku dzīvībām. Tāpat viņš arī atgādina, ka no likumsargu puses pastiprināti tiek pievērsta uzmanība pasažieru drošībai un arī to skaitam uz motocikla, ziņo raidījums BezTabu.

Avots: skaties.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment